Skip to main content

 

- først med nyheder om medicin

Virksomheder bag super-effektive behandlinger undgår i høj grad Danmark

Danmark er det land, hvor lægemiddelselskaber oftest undlader at søge om ibrugtagning af de meget effektive –  men også meget dyre – avancerede terapier mod blandt andet kræft og nervesygdomme. Det viser en ny rapport, som sammenligner England, Danmark, Norge og Sverige.

FDA godkender første T-celleterapi til patienter med modermærkekræft

De amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, har besluttet at godkende lifileucel (Amtagvi), som den første tumor-afledte T-celle immunterapi indiceret til behandling af voksne patienter med inoperabel eller metastatisk modermærkekræft, som tidligere har modtaget andre behandlinger.

Nyligt vægttab øger risikoen for kræftdiagnose

Sundhedsprofessionelle, der har oplevet vægttab inden for de seneste to år, har en signifikant højere risiko for at få en kræftdiagnose i de efterfølgende 12 måneder sammenlignet med dem uden nyligt vægttab.

Stort forsøg: Fynske borgere skal screenes for lungekræft

Region Midtjylland, Region Sjælland og Region Syddanmark lagde alle billet ind på at udvikle og afprøve screening for lungekræft. Men Sundhedsstyrelsen har nu valgt Region Syddanmark og nærmere bestemt Odense Universitetshospital.

Kræftsyg må starte en indsamling eller flytte region

Den 36-årige læge Zenia Funch har dødelig brystkræft og er endnu et eksempel på den ulighed, der viser sig herhjemme. Hendes kræftlæge i Region Hovedstaden må ikke give hende den behandling, hun har brug for, så hun må selv samle penge ind til behandlinger i udlandet. Fornemmelsen af ulighed kommer også, når hun hører, at det måske ville være nemmere at få lægemidlet, hvis hun boede i en anden region i Danmark.

Kultur