MSD Branding 930x180 Public
Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

ESMO overtager kongres om målrettet kræftbehandling

Den europæiske sammenslutning af onkologer, ESMO, har meddelt, at organisationen overtager organiseringen af de såkaldte TAT-kongresser (Targeted Anticancer Therapies), hvis formål er at sikre, at fagfolk holdes ajour med udviklingen af målrettede kræftlægemidler.

ESMO overtager tilrettelæggelsen af ​​TAT fra NDDO Education Foundation, der startede kongressen i 2002.

"Tidlige fase-forsøg i onkologiske lægemidler har ændret sig dramatisk med fremkomsten af ​​præcisionsmedicin. ESMO er forpligtet til at afholde arrangementer og uddannelsesmæssige aktiviteter, der giver omfattende opdateringer om den seneste udvikling, det være sig i klinisk praksis eller i tidligere faser af udvikling,” siger ESMO ’s formand Fortunato Ciardiello.

Den videnskabelige formand for TAT, professor Jean-Charles Soria fra syd-Paris Universitet og formand for Drug Development Department på Gustave Roussy Cancer Center i Paris påpeger vigtigheden af, at onkologer holder sig opdateret på området tidlig lægemiddeludvikling, som han mener i øjeblikket undergår en revolution.

”Fase 1-forsøg er ikke længere de eksklusive domæner af højt specialiserede efterforskere og forskere. De er nu et felt, hvor den akademiske verden, industrien, klinikere, forskere, lovgivere og forskere sammen diskuterer for at fremskynde udviklingen af ​​nye anti-cancerbehandlinger til gavn for kræftpatienter. Sikkerhed og toksicitet er ikke længere den eneste fokus i fase 1-undersøgelser. Målet har udvidet sig til også at omfatte klinisk aktivitet, respons og biomarkørforskning," siger han.

TAT-kongressen finder sted hvert år i Europa, næste gang bliver i 2018 i Paris.

FORSIDEN LIGE NU

Nye targets og kombinationer men ingen gennembrud for immunterapi

15. juni 2017 Behandlinger Signe Juul Kraft
Ingen store gennembrud, men en masse der syder og bobler. Sådan beskriver professor på Center for Cancer Immunterapi, Herlev Hospital, Inge Marie Svane årets ASCO-program for immunterapi.

Immunterapi ser lovende ud mod hovedhalskræft

15. juni 2017 Hovedhalskræft Signe Juul Kraft
Immunterapi kan muligvis give en væsentlig forbedring af behandlingen af hovedhalskræft uden at øge toksiciteten – og måske på sigt føre til, at man kan skrue ned for noget af den øvrige behandling. Sådan lød det positive budskab på årets ASCO-møde.