Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

ESMO overtager kongres om målrettet kræftbehandling

Den europæiske sammenslutning af onkologer, ESMO, har meddelt, at organisationen overtager organiseringen af de såkaldte TAT-kongresser (Targeted Anticancer Therapies), hvis formål er at sikre, at fagfolk holdes ajour med udviklingen af målrettede kræftlægemidler.

ESMO overtager tilrettelæggelsen af ​​TAT fra NDDO Education Foundation, der startede kongressen i 2002.

"Tidlige fase-forsøg i onkologiske lægemidler har ændret sig dramatisk med fremkomsten af ​​præcisionsmedicin. ESMO er forpligtet til at afholde arrangementer og uddannelsesmæssige aktiviteter, der giver omfattende opdateringer om den seneste udvikling, det være sig i klinisk praksis eller i tidligere faser af udvikling,” siger ESMO ’s formand Fortunato Ciardiello.

Den videnskabelige formand for TAT, professor Jean-Charles Soria fra syd-Paris Universitet og formand for Drug Development Department på Gustave Roussy Cancer Center i Paris påpeger vigtigheden af, at onkologer holder sig opdateret på området tidlig lægemiddeludvikling, som han mener i øjeblikket undergår en revolution.

”Fase 1-forsøg er ikke længere de eksklusive domæner af højt specialiserede efterforskere og forskere. De er nu et felt, hvor den akademiske verden, industrien, klinikere, forskere, lovgivere og forskere sammen diskuterer for at fremskynde udviklingen af ​​nye anti-cancerbehandlinger til gavn for kræftpatienter. Sikkerhed og toksicitet er ikke længere den eneste fokus i fase 1-undersøgelser. Målet har udvidet sig til også at omfatte klinisk aktivitet, respons og biomarkørforskning," siger han.

TAT-kongressen finder sted hvert år i Europa, næste gang bliver i 2018 i Paris.

FORSIDEN LIGE NU

Patienter spiller nøglerolle i fremtidens lungekræftkontrol

17. oktober 2017 Lungekræft Signe Juul Kraft
WCLC18: Noget af det hotteste på kræftområdet lige nu, og et gennemgående tema på årets WCLC, er ord, der starter med ’patient’: patientinddragelse, patientrapportering, patientoplevet værdi osv.

WCLC bekræfter udsigten til lungekræft som kronisk sygdom

17. oktober 2017 Lungekræft Signe Juul Kraft
WCLC18: Fem-årsoverlevelsen for lungekræftpatienter skal fordobles til 25 procent inden udgangen af 2030. Sådan lyder det erklærede mål i Visionsprojekt Lungekræft, som er resultatet af en visionskonference, som Dansk Lunge Cancer Gruppe (DLCG) afholdt i…

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift