Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Flere med spiserørskræft overlever hvis de gennemgår HMIO

ESMO2017: Det går patienter, der kræver kirurgisk behandling af kræft i spiserøret, bedre, hvis de har gennemgået en såkaldt HMIO (hybrid minimally invasive oesophagectomy), end med, hvis de har fået en OO (open oesophagectomy).

Det viser langtidsresultaterne af fase III-studiet MIRO, der blev præsenteret på ESMO-mødet fredag.

MIRO havde deltagelse af 207 voksne patienter fra 13 centre med kræft i midten af spiserøret eller i den nedre tredjedel af spiserøret. Patienterne blev randomiseret til at undergå enten HMIO eller OO.

Efter 30 dage forekom postoperativ dødelighed hos signifikant færre patienter i HMIO-gruppen sammenlignet med OO-gruppen. 35,9 procent af patienterne i HMIO-gruppen døde, mens det gjaldt 64,4 procent af patienterne i OO-gruppen. Efter tre år var der også en tendens i HMIO-gruppen til en forbedret samlet overlevelse (67 procent mod 55 procent) og progressionsfri overlevelse (57 procent mod 48 procent).

Professor Ulrich Güller fra Kantonsspital St. Gallen, Schweiz, mener, at HMIO bør bliver ny standardprocedure for patienter med kræft i midten og i den nedre del af spiserøret.

”Det er et ekstremt vigtigt, veludformet og veludført studie, der viser, at HMIO er en onkologisk forsvarlig procedure, der signifikant reducerer postoperativ morbiditet. Baseret på disse resultater bør HMIO blive den nye standard operative procedure for patienter med midt og nedre spiserørskræft,” siger han i en pressemeddelelse.

Tags: ESMO2017

FORSIDEN LIGE NU

Danske forskere videreudvikler ultrapræcis MR-scanningsteknologi

16. marts 2018 Diagnostik Signe Juul Kraft
En ny, ultrapræcis metode til brug ved MR-scanning af blandt andet kræftpatienter vil blive både billigere og nemmere, hvis det med et nyt projekt fra DTU Elektro lykkes at skabe en såkaldt SPIN BANK.

Nationalt netværk skal sætte fokus på fælles beslutningstagning

16. marts 2018 Samfund Signe Juul Kraft
Danish Comprehensive Cancer Center (DCCC) har givet 140.000 kr. til at starte et nyt nationalt netværk for såkaldt ’shared decision making’ (fælles beslutningstagning) inden for strålebehandling af brystkræft.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift