Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Besked

Failed loading XML...

Medicinrådet finder formænd for fagudvalg for lungekræft og brystkræft

MEDICINRODET?

Tema på Medicinske Tidsskrifters sider om Medicinrådet, der skal tage stilling til om og hvordan medicin skal bruges i det danske sundhedssystem.

Medicinrådet har nu fundet formændene til seks af de fagudvalg, som manglede. Heriblandt fagudvalget for brystkræft og for lungekræft.

For ca. 1. måned siden kunne Medicinrådet glæde sig over, at der var sat gevaldigt skub i de faglige selskabers indstillinger til formandsposterne. Det skete umiddelbart efter, at nye regler for habilitet i Medicinrådet fik regionerne til at komme med et forslag om selv at stå for udpegelsen. 

Rådet har nu godkendt indstillinger på formænd og kommissorier for i alt 6 fagudvalg.

For fagudvalget for lungekræft er Christa Haugaard Nyhus udpeget som formand efter indstilling fra De Lægevidenskabelige Selskaber (LVS).

Christa Haugaard Nyhus er overlæge på kræftafdelingen på Sygehus Lillebælt i Vejle.

For fagudvalget for brystkræft er Peter Michael Vestlev udpeget som formand efter indstilling fra Lægevidenskabelige Selskaber (LVS).  Peter Michael Vestlev er lægefaglig leder i Sammenslutningen af Kræftafdelinger og ekstern lektor på Roskilde Universitet.

Derudover er Medicinrådet ved at vurdere habilitet for en indstillet formandskandidat for fagudvalget kræft i æggestokkene, oplyser Medicinrådets sekretariat.

Her er de øvrige nye fagudvalgsformænd:

Duchennes muskeldystrofi: Charlotte Olesen er udpeget som formand efter indstilling fra Lægevidenskabelige Selskaber (LVS).  Charlotte Olesen er overlæge, ph.d. på Center for Sjældne Sygdomme på Aarhus Universitetshospital.

Gigtsygdomme: Ulrik Tarp er udpeget som formand efter indstilling fra Lægevidenskabelige Selskaber (LVS).  Ulrik Tarp er overlæge,lektor, dr. med. Reumatologisk afdeling U på Aarhus Universitetshospital.

Nyresygdomme: Arne Høj Nielsen, er udpeget som som formand efter indstilling fra Lægevidenskabelige Selskaber (LVS). Arne Høj Nielsen er ledende overlæge på nefrologisk afddeling på Herlev Hospital.

Øjensygdomme: Toke Bek er udpeget som formand efter indstilling fra de Lægevidenskabelige Selskaber (LVS). Toke Bek er lærestolsprofessor og overlæge dr.med. Toke Bek på øjenafdelingen på Aarhus Universitetshospital.

Kommissoriet for Alfa-mannosidosis blev også godkendt, men afventer p.t. en ny udpegning af formand.

Tags: medicinrodet?

FORSIDEN LIGE NU

Vi vil gerne være med til at lave forsøg med cannabis

18. januar 2018 Samfund Signe Juul Kraft
I stedet for at bruge størstedelen af de økonomiske midler i den nye forsøgsordning med medicinsk cannabis på administration og overvågning, bør man bruge penge på lodtrækningsforsøg, der kan fortælle noget om cannabissens effekt og sikkerhed. Det mener…

DSKO-formand: Cannabis-ordningen udfordrer tilliden til lægen

18. januar 2018 Samfund Signe Juul Kraft
Den forsøgsordning med medicinsk cannabis til blandt andre kemopatienter, som trådte i kraft ved årsskiftet, giver patienterne urealistiske forventninger og udfordrer tillidsforholdet mellem læge og patient. Det mener formand for Dansk Selskab for Klinisk…

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift