Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Keytruda effektiv efter kirurgisk melanom-behandling

Keytruda forlænger perioden uden tilbagefald markant som adjuvansbehandling efter kirurgisk behandling af højrisiko melanom.

Det viser fase 3-studiet EORTC1325 / KEYNOTE-054 med MSDs anti-PD-1-terapi, pembrolizumab, som opfyldte det primære endepunkt for recidiveringsfri overlevelse (RFS).

KEYNOTE-054 er et randomiseret, dobbeltblindet fase 3-studie udført i samarbejde med Den Europæiske Organisation for Forskning og Behandling af Kræft (EORTC). Undersøgelsen vurderer adjuverende behandling med Keytruda (pembrolizumab) sammenlignet med placebo hos patienter med resekteret højrisiko-melanom (trin IIIA [> 1 mm metastase], IIIB og IIIC).

I alt indgik 1.019 patienter, der tilfældigt fik enten KEYTRUDA i en flad dosis på 200 mg intravenøst på dag 1 i hver 21-dages cykler i op til 1 år eller placebo på dag 1 af hver 21-dagscykler i op til 1 år.

Baseret på en mellemliggende analyse og efterfølgende undersøgelse foretaget af et uafhængigt dataovervågningsudvalg resulterede post-resection-adjuvansbehandling med Keytruda i signifikant længere overlevelse end placebo på 43 procent (HR = 0,57, 98,4% CI, 0,43-0,74; p <0,0001).

Keytrudas sikkerhedsprofil i dette forsøg var i overensstemmelse med det, der er blevet observeret i tidligere rapporterede undersøgelser, der involverede patienter med avanceret melanom.

"Dette resultat viser en betydelig fremgang for patienter, der potentielt kan ændre den måde, hvorpå melanom behandles i fremtiden," siger Alexander Eggermont, professor i onkologi på universitetet i Paris-Saclay og hovedansvarli for forsøget.

FORSIDEN LIGE NU

Danske forskere tester som de første T-celleterapi mod æggestokkræft

20. februar 2018 Underlivskræft Signe Juul Kraft
Herlev Hospitals Center for Cancer Immunterapi (CCIT) er som det første i verden i gang med at teste immunterapiformen T-celleterapi mod æggestokkræft. De første resultater er lovende, fortæller projektets leder professor Inge Marie Svane.

Nye anbefalinger for håndtering af bivirkninger ved immunterapi

20. februar 2018 Behandlinger Signe Juul Kraft
Det amerikanske selskab for klinisk onkologi, ASCO, og National Comprehensive Cancer Network (NCCN) udgiver en række anbefalinger til vurdering og behandling af bivirkninger relateret til immune checkpoint-hæmmere.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift