Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Docetaxel rykker frem i prostatakræftbehandlingen

En undergruppe af prostatakræftpatienter kommer fremover til at få kemostoffet docetaxel tidligere i behandlingen, end det hidtil har været tilfældet.

Det har Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) besluttet, fortæller rådets formand Jørgen Schøler Kristensen:

”Der er kommet solid evidens på, at det giver større effekt at rykke docetaxel frem i behandlingsforløbet for den gruppe af patienter, som har prostatakræft, der har spredt sig, og som stadig er følsom over for hormonbehandling. Så det har vi vedtaget uden yderligere diskussion.”

Det er prostatakræftpatienter med op til 16 ugers kastrationsbehandling, med high volume metastaserende hormonsensitiv prostatacancer, der som udgangspunkt vil være kandidater til tidlig docetaxelbehandling, såfremt de har en performance status (PS) på <2 samt tilfredsstillende organfunktion.

Patienter med prostatakræft med op til 16 ugers kastrationsbehandling, med low volume metastaserende hormonsensitiv prostatacancer og en PS på <2, skal drøftes på MDT (multidisciplinære teams), idet de ud fra en individuel bedømmelse kan være kandidater til tidlig docetaxelbehandling, lyder udmeldingen fra RADS.

”Med andre ord betyder det, at alle patienter med metastaserende prostatakræft, som i øvrigt lever op til specifikke krav vedrørende almentilstand, organfunktion og tidligere behandling, med fordel kan behandles med tidlig docetaxel. De øvrige patienter med metastaserende hormonsensitiv prostatakræft skal vurderes ved en MDT, da en del af dem også vil være kandidater til tidlig docetaxel,” siger Jørgen Schøler Kristensen.

 

Beslutningen blev truffet på seneste møde i RADS i slutningen af september, og ændringen vil fremgå af behandlingsvejledningen for prostatakræft.

FORSIDEN LIGE NU

Medicinrådet vil være fleksibelt over for industribetalte rejser i 2018

28. november 2017 Samfund Signe Juul Kraft
Hvordan skal Medicinrådet forholde sig til, hvis et indstillet fagudvalgsmedlem har deltaget i en industribetalt kongres? Det spørgsmål blev diskuteret på seneste møde i Medicinrådet, 9. november.

Dansk kræftprofessor blandt verdens mest citerede forskere

28. november 2017 Samfund Signe Juul Kraft
Professor Anne Tjønneland er for tredje år i træk kåret som en af verdens mest citerede forskere. I en ny opgørelse er Anne Tjønneland således en af ca. 3.500 internationale forskere, der tilhører den øverste en procent mest citerede forskere inden for deres…

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift