Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Opdivo godkendt mod avanceret blærekræft

Europa Kommissionen har godkendt Opdivo (nivolumab) til behandling af lokalt avanceret, uopløseligt eller metastatisk urothelial carcinom (mUC) hos voksne efter svigt af tidligere platinholdig behandling. 

Gårsdagens beslutning gør Opdivo til det første immuno-oncology middel godkendt i Den Europæiske Union til behandling af patienter med denne almindelige type af blærekræft.

"Blærekræft har anslået 151.000 nye tilfælde diagnosticeret årligt i Europa, men der har kun været få fremskridt i behandling af avanceret blærekræft i de seneste par årtier," siger professor Margitta Retz, direktør ved Institut for Urologi på Teknisk Universitet München i Tyskland. 

"Europa Kommissionens godkendelse af nivolumab markerer en betydelig fremgang med en bemærkelsesværdig objektiv responsrate og giver en vigtig mulighed for at hjælpe patienter med tidligere behandlet lokalt avanceret uopløselig eller metastatisk urotelial kræft."

Godkendelsen var baseret på resultater fra CheckMate -275, et fase II, åbent, single-arm, multicenter studie, der har undersøgt Opdivo hos patienter med lokalt avanceret eller mUC med sygdomsfremgang under eller efter behandling med en platinholdig kemoterapi eller har sygdomsprogression inden for 12 måneder efter neoadjuvant eller adjuverende behandling med platinholdig kemoterapi. 

I studiet modtog 270 patienter Opdivo tre mg/kg administreret intravenøst ​​hver anden uge indtil sygdomsprogression eller uacceptabel toksicitet. Prøveforsøgets primære endepunkt var objektiv responsrate (ORR). Sekundære endepunkter inkluderede progressionsfri overlevelse (PFS) og samlet overlevelse (OS). I forsøget reagerede 20,0 procent (95 procent CI: 15,4, 25,3; 54/270) af patienterne på behandling med Opdivo. Procentdelen af ​​patienter med en komplet respons var 3,0 procent (8/270), og andelen af ​​patienter med et delvis respons var 17 procent (46/270).

FORSIDEN LIGE NU

Medicinrådet anbefaler to nye præparater til kræft i blære og urinveje

14. december 2017 Underlivskræft Nina Bro
Nivolumab og pembrolizumab anbefales af Medicinrådet som mulige standardbehandlinger til kræft i blære og urinveje. Der skal hurtigst muligt udarbejdes en behandlingsvejledning, som rangordner præparaterne i forhold til hinanden, skriver Medicinrådet i…

Medicinrådet vil være fleksibelt over for industribetalte rejser i 2018

28. november 2017 Samfund Signe Juul Kraft
Hvordan skal Medicinrådet forholde sig til, hvis et indstillet fagudvalgsmedlem har deltaget i en industribetalt kongres? Det spørgsmål blev diskuteret på seneste møde i Medicinrådet, 9. november.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift