Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

EMA blåstempler niraparib til vedligeholdelsesbehandling af æggestokkræft

Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, anbefaler markedsføringstilladelse for PARP-hæmmeren niraparib (Zejula) til vedligeholdelsesbehandling af platinsensitiv, recidiverende æggestokkræft.

Anbefalingen gives på baggrund af data, der viser, at niraparib forbebedrer patienternes progressionsfri overlevelse markant, hvis de får niraparib i forhold til placebo. Mansoor Mirza fra Rigshospitalet er en af nøglepersonerne i studiet og præsenterede resultaterne på sidste års ESMO-kongres.

De mest almindelige bivirkninger ved niraparib er kvalme, trombocytopeni, træthedasteni, a næmi, forstoppelse, opkastning, mavesmerter, neutropeni, søvnløshed, hovedpine, nedsat appetit, nasofaryngitis, diarré, dyspnø, hypertension, dyspepsi, rygsmerter, svimmelhed, hoste, urinvejslinfektion, artralgi, palpitationer og dysgeusi.

Detaljerede anbefalinger for brug af niraparib vil blive beskrevet i produktresuméet, som blivet offentliggjort i den europæiske offentlige vurderingsrapport efter, at markedsføringstilladelsen er udstedt af Europa-Kommissionen.

FORSIDEN LIGE NU

Medicinrådet vil være fleksibelt over for industribetalte rejser i 2018

28. november 2017 Samfund Signe Juul Kraft
Hvordan skal Medicinrådet forholde sig til, hvis et indstillet fagudvalgsmedlem har deltaget i en industribetalt kongres? Det spørgsmål blev diskuteret på seneste møde i Medicinrådet, 9. november.

Dansk kræftprofessor blandt verdens mest citerede forskere

28. november 2017 Samfund Signe Juul Kraft
Professor Anne Tjønneland er for tredje år i træk kåret som en af verdens mest citerede forskere. I en ny opgørelse er Anne Tjønneland således en af ca. 3.500 internationale forskere, der tilhører den øverste en procent mest citerede forskere inden for deres…

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift