Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Unge læger kommer hjem med ny viden fra USA

9 yngre læger fra danske kræftklinikker tager i år til ASCO med et ganske målrettet fokus. De skal samle viden om et bestemt diagnoseområde og derefter fremlægge deres fund hjemme i Danmark.

Sammenslutningen af Kræftafdelinger sender hvert år en gruppe unge læger til ASCO i Chicago med opgaven at opsamle den vigtigste nye viden inden for hvert deres diagnoseområde. Resultatet af turen bliver efterfølgende præsenteret på et symposium i København. På den måde er SKA med til at skabe et vækstlag for onkologien.

”Post-ASCO symposiet er en fantastisk mulighed for at networke på tværs med fagfolk fra kliniske afdelinger, Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, medicinalindustri og andre med tilknytning til den onkologiske verden”, siger projektsygeplejerske Hanne Skovfoged.

”Det er en chance for unge læger til både at styrke sig selv fagligt samtidig med at de får trænet deres formidlingsevner,” siger Peter Michael Vestlev, overlæge og lægelig leder hos Sammenslutningen af Kræftafdelinger (SKA).

Det er typisk klinikkernes uddannelsesansvarlige overlæger, som tilbyder de unge læger muligheden.

Alle de unge læger får tilknyttet en senior-onkolog, der er ekspert inden for det pågældende sygdomsområde. Den mere erfarne onkolog fungerer som rådgiver og sparringspartner undervejs og vil til Post-ASCO-arrangementet følge den unge læges fremlæggelse op med en perspektivering. ”Visse af de senior-onkologer, som i dag fungerer som mentorer, har selv holdt oplæg på Post-ASCO som yngre læger i sin tid”, fortæller Hanne Skovfoged fra SKA.

POST-ASCO-symposiet finder i år sted for 13. gang og modtager ’unconditional grants’ (et økonomisk tilskud uden forpligtelser, red.) fra 12 medicinalindustri-firmaer. De unge læger skal også bidrage med en artikel til bladet SKA NYT, der udkommer som særnummer i juli måned med vækstlags-lægernes opdateringer fra den store kongres.

Tags: ASCO 2016

FORSIDEN LIGE NU

Medicinrådet vil være fleksibelt over for industribetalte rejser i 2018

28. november 2017 Samfund Signe Juul Kraft
Hvordan skal Medicinrådet forholde sig til, hvis et indstillet fagudvalgsmedlem har deltaget i en industribetalt kongres? Det spørgsmål blev diskuteret på seneste møde i Medicinrådet, 9. november.

Dansk kræftprofessor blandt verdens mest citerede forskere

28. november 2017 Samfund Signe Juul Kraft
Professor Anne Tjønneland er for tredje år i træk kåret som en af verdens mest citerede forskere. I en ny opgørelse er Anne Tjønneland således en af ca. 3.500 internationale forskere, der tilhører den øverste en procent mest citerede forskere inden for deres…

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift