Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Nye biomarkører for neuroblastom hos børn identificeret

Forskere fra Sahlgrenska Akademin har identificeret to nye biomarkører for neuroblastom hos børn.

På baggrund af patientdata fra Sverige (59 tilfælde) og Tyskland (498 tilfælde) har forskerne identificeret to nye RNA-molekyler, som styrer stabiliteten af tumorproteiner, og som sammen med et allerede kendt RNA-molekyle udgør en trio, der kan fortælle hvor alvorlig tilstanden hos et barn med neuroblastom er.

Resultaterne er publiceret i Cancer Cell, og fundet åbner for udvikling af epigenetiske lægemidler, som aktiverer RNA-molekylerne og dermed forhindrer tumoren i at vokse.

Neuroblastom er den mest almindelige form for børnekræft i det perifere nervesystem. Sygdommen kan forekomme i bryst, nakke, mave og binyrerne og spredes også til rygsøjlen. Når sygdommen opdages, er børnene i gennemsnit 17 måneder gamle og sjældent over fem år. Den mildere variant af neuroblastom kan i nogle tilfælde helbredes af sig selv, mens den aggressive er den mest dødelige form for børnekræft. I mindre end halvdelen af disse tilfælde er behandlingen vellykket.

FORSIDEN LIGE NU

Hovedstaden får nye stråleapparater for 323 mio. kr.

19. april 2018 Behandlinger Redaktionen
Region Hovedstaden har på Rigshospitalet indviet de to første af 17 nye stråleapparater, som skal give kræftsyge borgere i regionen en mere effektiv behandling med meget højere og mere præcise stråledoser.

Sengeløv: Industrifinansieringen fases ud af sig selv

18. april 2018 Samfund Kristian Lund
"Om få år, så står vi selv for efterudddannelsen." Det er Lisa Sengeløvs forudsigelse, og den præsenterede hun, da onkologerne debatterede "Onkologiske lægers efteruddannelse" på DSKO's årsmøde i Nyborg.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift