Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Patientansvarlig læge truet indefra

Af Kristian Lund d. 15. december 2016 i Kræftplaner

Sjældent har et sundhedsinitiativ fundet så bred og stærk opbakning som den patientansvarlige læge, der skal rulles ud på kræftafdelingerne overalt i landet allerede i det nye år.

Onkologerne skifter formand forud for endnu et turbulent år

Af Kristian Lund d. 15. december 2016 i Kræft

Onkologerne har fået ny formand. Lars Henrik Jensen, der til daglig er overlæge ved Onkologisk Afdeling i Vejle med ansvar for tarm- og galdevejskræft, har netop overtaget posten for formand for DSKO fra Ulrik Lassen, professor og chef for fase 1 enheden på Rigshospitalet.

Hvorfor i ?&%&¤ lytter de aldrig til klinikerne?

Af Kristian Lund d. 28. november 2016 i Kræftplaner

Så er konstruktionen bag kræftplan IV’s patientansvarlige læge faldet på plads. Bag den står regeringen og Danske Regioner, og de har samarbejdet med Danske Patienter, Kræftens Bekæmpelse, Overlægeforeningen, Yngre Læger og Dansk Sygeplejeråd om udformningen.

Så man skulle tro, at der er fuld opbakning. Større kan det dårligt blive.

Vi har fået et stærkt medicinlandshold

Af Kristian Lund d. 22. november 2016 i Prioritering

Holdet bag Medicinrådet er sat, og det ser stærkt ud.
Endnu har patientforeningerne ikke besluttet sig for, hvem de skal repræsenteres af, men mon ikke det bliver Morten Freil, direktør for Danske Patienter, og Leif Vestergaard Pedersen, direktør for Kræftens Bekæmpelse. Alt andet vil være godt dumt.

Hold snitterne væk fra Løhde

Af Kristian Lund d. 22. november 2016 i Politik

Om få dage skal en ny regering sammensættes, og alt kan ske, når tre partier skal dele ministerposterne, og de alle vil have taburetter, man kan profilere sig på.

Katastrofen udeblev - igen

Af Kristian Lund d. 22. november 2016 i Prioritering

Det, der tegnede til at blive en katastrofe for regionerne, viser sig nu at blive til penge på bankkontoen.
Vi taler om hospitalernes omkostninger til dyr medicin. Det var selve baggrunden for etableringen af Medicinrådet og den voldsomme debat om konsekvenserne af dyre medicinske behandlinger, f.eks. på kræftområdet.

Falder Medicinrådet virkelig fra hinanden

Af Kristian Lund d. 27. oktober 2016 i Prioritering

Der bliver mere trængsel på tilskuerpladserne end ventet til Medicinalrådets møder, når det nye prioriteringsinstitut går i gang med sit arbejde straks i det nye år.

Oprindeligt var det tanken, at Medicinrådet skulle have 21 medlemmer og ingen tilskuere til møderne, men nu har de statslige repræsentanter, nemlig Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen, trukket sig og sat sig selv på ud på tilskuerpladserne, hvor de er blevet til observatører.

Hvor pokker blev armslængden af, Bent Hansen

Af Kristian Lund d. 24. oktober 2016 i Samfund, Prioritering

Så har Danske Regioner sendt sine udspil til det kommende Medicinråd i høring.
I sig selv er det lidt af en præstation, at løftet om at forslagene skulle komme her i oktober faktisk indfries. De må have haft travlt derude på Dampfærgevej, hvor regionsformand Bent Hansens tropper holder til.

Manglende adhærens er tabu – men det er livsfarligt

Af Kristian Lund d. 10. oktober 2016 i Samfund

Man skulle tro, at kræftpatienter vil være ekstremt opmærksomme på at tage deres medicin – men det er sandelig ikke tilfældet, viser et studie som blev diskuteret på ESMO.

Mirza vandt – nu begynder kampen

Af Kristian Lund d. 09. oktober 2016 i Kræft

Lørdag blev Rigshospitalets Mansoor Mirza hyldet overalt efter fremlæggelsen af sit studie, som viser stærkt forbedret overlevelse efter ovariecancer. Selv TV-avisen og DR – og de blev sekunderet af TV2 nyhederne - bragte løbende nyheder fra ESMO om resultaterne, og der var til med en patient, som fortalte om mirakuløs effekt.

Medicinrådet kan blive en fordel – ikke en trussel

Af Kristian Lund d. 08. oktober 2016 i Samfund, Prioritering

Debatten om prioritering af lægemidler sprang op som en løve – men faldt ned, ikke som et lam, men som en konstruktion, der meget vel kan forbedre og kvalificere lægemiddelgodkendelsen i Danmark.

Onkologernes oktoberfest

Af Kristian Lund d. 06. oktober 2016 i Kræft

Mon ikke det er sivet ind hos de fleste. ESMO bliver den største kongres nogensinde i Danmark, og den største i ESMO’s historie. 20.000 deltagere kommer til byen. Bella Center bliver som en myretue.

Medicinrådet: Et fly uden vinger

Af Kristian Lund d. 02. oktober 2016 i Samfund, Prioritering

Det er blevet en dansk paradedisciplin at reparere flyvemaskinerne, mens de er i luften. Vi er ligefrem stolte af det – sæt projekterne i gang, så får vi dem til at virke undervejs. Landets statsminister er en mester på det felt – det var sådan han fik sit enorme strukturreform projekt gennemført.

Kryds fingre for Torben Klein, Medicinrådets nye direktør

Af Kristian Lund d. 22. september 2016 i Samfund, Prioritering

Medicinrådet er endnu i sin vorden. Ja, faktisk er intet rigtigt på plads.

 

Og dog, en ting er faldet i hak. Medicinrådet har ansat en direktør. Valget faldt på Torben Klein, 57 år, en person, som endnu ikke har gjort væsen af sig i sundhedssektoren. Han er cand. scient i biologi og han skal sikre, at formandskabet, rådet og de faglige udvalg får professionel rådgivning og betjening til at understøtte Medicinrådets opgaver.

Socialdemokrater, skidesprællere og Sophie Hæstorp

Af Kristian Lund d. 11. september 2016 i Samfund, Politik

Tænk, at hårene på armene kan komme til at stritte efter at have læst en pressemeddelelse fra Hovedstadsregionen.

<<  1 [23 4 5  >>  

FORSIDEN LIGE NU

DMCG støtter op om KB’s ministerhenvendelse

17. august 2017 Samfund Maria Cuculiza
Lægeforeningen og kræftlægernes formænd støtter nu op omkring Kræftens Bekæmpelse, som har bedt sundhedsminister Ellen Thrane (V) om at tvinge sygehusledelserne til at overholde Folketingets regler og love om ventetider for kræftpatienter. Især i Region…
Leif Vestergaard

Kræftens Bekæmpelse har mødt ministeren om livstruende ventetider

17. august 2017 Samfund Maria Cuculiza
Ventetider for kræftpatienter går den gale vej. Og det har de i delvis ubemærkethed gjort i flere år.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift