Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Lungesagen skyder sig selv i foden

Af Kristian Lund d. 17. oktober 2017 i Samfund

Lungesagen befinder sig i en ondskabsfuld krydsild netop mens et kontingent af lungekræftlæger befinder i til WCLC i Yokohama.

Hjemme i Danmark har debatten om landets rygerproblemer nemlig fået ny næring. Og i Japan er også masser af sessioner netop om, hvordan man kan afgifte nationer på tobaksområdet. Alt det kan man kun støtte.

Danske Patienter skal ud af Medicinrådet

Af Kristian Lund d. 16. oktober 2017 i Medicinrådet

Hvad pokker laver patienterne egentlig i Medicinrådet? Det spørgsmål kan man ikke lade være med at stille, når man betænker, hvilken behandling Danske Patienter fik, da Medicinrådet iskoldt afviste at anbefale lægemidlet Spinraza (nusinersen) som standardbehandling til børn med den sjældne muskelsvindsygdom spinal muskelatrofi. 

WCLC skudt igang: Med fokus på patienternes livskvalitet

Af Kristian Lund d. 15. oktober 2017 i Kræft

Velkommen til Onkologisk Tidsskrift nyhedsbrev fra WCLC. Det kommer til at følge kongressen på klos hold, og forventningerne er store.

Det er givet, at et stort kontingent af danske lungekræftlæger kommer hjem med viden om nye lægemidler, som vil forbedre behandlingen af danske lungekræftpatienter – og højest sandsynligt om kort tid.

Prioriteringsdrama: Har vi millioner til et barns liv

Af Kristian Lund d. 10. oktober 2017 i Prioritering

I overmorgen, torsdag 12. oktober, står Medicinrådets manddomsprøve, og det bliver ikke et lægemiddel til kræftpatienter som åbner ballet.

På sit møde skal medlemmerne af rådet evne at træffe en beslutning for eller imod et lægemiddel mod muskelsvind – en forfærdelig sygdom, som især rammer og tager livet af små børn. 

Medicinrådet omgår Folketingets krav

Af Kristian Lund d. 28. september 2017 i Medicinrådet

Når Medicinrådets historie engang skal skrives, så bliver et centralt tema - mærkeligt nok - habilitet. De fleste frygtede for alt muligt andet, da skibet blev sat i søen: Regionerne ville sætte sig på det hele, langsommelighed eller spareiver - men ikke at netop det spørgsmål skulle blokere for funktionaliteten af det nye prioriteringsorgan er og bliver en overraskelse, tilmed en meget ubehagelig overraskelse.

Bent Hansens skræmmekampagne var fup

Af Kristian Lund d. 19. september 2017 i Prioritering

I dag kan man konstatere, at Bent Hansens kampagne mod nye - og ofte dyre - lægemidler reelt har været et stort fupnummer. 

Kampagnen, som førte til etablereringen af Medicinrådet, var baseret på påstanden om, at omkostningerne til sygehusmedicin var forklaringen på de idelige fyringsrunder blandt læger og sygeplejersker på landets sygehuse.

Lær nu af ESMO inden I vedtager finansloven

Af Kristian Lund d. 12. september 2017 i Samfund

I disse finanslovstider kunne det være nyttigt, at politikerne interesserede sig bare en smule for, hvad der foregår på kræftkongressen ESMO. Her dukker nemlig nyheder op, som kommer til at til at få stor betydning for økonomien på sundhedsområdet.

Konflikt mellem politikerne og kræftlægerne i sigte

Af Kristian Lund d. 10. september 2017 i Samfund

Medicinsk forebyggelse er det nye sort. I hvert tilfælde i visse kredse, f.eks. Kræftens Bekæmpelse. I andre er det en af de mest forhadte interventioner, f.eks. kredsen om Nordisk Cochrane Center.

Uanset, hvor man befinder sig i denne krig, er det givet, at der afdækkes nye muligheder i øjeblikket, og det gælder både den egentlige forebyggende og adjuverende medicinsk behandling efter f.eks. operation.

Tænk, industrien betaler selv undersøgelser om medicinbesparelser

Af Kristian Lund d. 10. september 2017 i Kræft

Jøsses, er medicinalindustrien nu pludselig parat til at beskære sine egne indtægter. Åbenbart - i hvert tilfælde afslørede et studie fremlagt fredag på ESMO, at medicinalindustrien er parat til at afdække mulighederne for at stoppe en ellers langvarig behandling – og til overflod viste tallene, at det giver mening at afbryde behandlingen tidligere, i hvert tilfælde hvad angår visse patienter.

Medicinrådet burde betale for at være med til ESMO

Af Kristian Lund d. 09. september 2017 i Medicinrådet, Samfund

Det risler medicinalindustrien koldt ned ad ryggen, når der hviskes biosimilære lægemidler. Så ved man, at priserne bliver presset i bund, og indkøberne jubler.

Hidtil har kræftområdet ikke oplevet biosimilære lægemidler på klos hold, men i år er industriens mareridt ikke desto mindre et tema på ESMO, og forklaringen er, at nogle af de moderne kræftlægemidler nu løber af patent. 

<<  1 [23 4 5 6  >>  

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift