MSD Branding 930x180 Public
Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Mød regionernes nye formand: Bent Donald Hansen

Af Kristian Lund d. 11. september 2016 i Samfund

Inden sommerferien skiftede Danske Region i al ubemærkethed formand. Den nye mand på posten er Bent Donald Hansen.

Patienterne har sat sig på kræftplanen

Af Kristian Lund d. 24. august 2016 i Samfund, Kræftplaner

Lad det være sagt med det samme: Kræftplan 4 er en god plan med mange gennemtænkte initiativer, som bakkes op af 2,2 dejlige milliarder henover fire år. Heraf er 0,8 mia. kr. dog gamle penge, men 1,5 mia. kr. er vel også værd at notere sig.

De 100 mest magtfulde – eller hva?

Af Kristian Lund d. 10. august 2016 i Samfund

Forårssæsonen har efterhånden fået sin egen traditionelle afslutning, nemlig når Dagens Medicin offentliggør sin liste over sundhedsverdenens mest magtfulde personer. Det sker til champagne og sandwichs på folkemødet i Allinge – normalt i vidunderligt vejr.

Hatten af for Sundhedsstyrelsen

d. 24. juli 2016 i Kræftplaner

Længe har man haft på fornemmelsen at ambitionerne for Kræftplan IV er skrumpet i den finanspolitiske  vaskemaskine. Men den vej peger Søren Brostrøms styrker i Sundhedsstyrelsen heldigvis ikke på i sit oplæg med anbefalinger til politikerne om Danmarks kommende kræftstrategi, ’Styrket indsats på kræftområdet – Fagligt oplæg til kræftplan IV’.

Ulighedsdebatten har jo ikke tøj på

Af Kristian Lund d. 05. juni 2016 i Samfund, Politik

Ulighed er højt på agendaen. Båret frem af DR dokumentarrække om emnet. Siden har der ikke været mange sundhedsdebatter uden elementer om skævhederne.

Trods en afstand på blot syv kilometer er der en gennemsnitlig forskel i levealder på 13 år mellem to bydele. Indbyggerne i Aalborg Øst dør langt tidligere, og de døjer generelt også med flere sygdomme end beboerne i Hasseris.

Hospitaler kommanderer onkologerne til at melde afbud til ASCO

Af Kristian Lund d. 04. juni 2016 i Samfund

Det så lyst ud, da sundhedsplatformen gik i luften. Dagens Medicin jublede: Sundhedsplatformen sendt fra start med succes. Vi, der holder med sundhedsvæsenet, glædede os. Tænk, et kæmpe it-projekt, der fungerer. I Danmark? Ovenikøbet i Hovedstadsregionen? Fantastisk.

Man tror det er løgn - endelig noget der du'r

Af Kristian Lund d. 01. maj 2016 i Samfund

Ååhh nej, tænker man, når man opdager oplægget om Nationale Mål for Sundhedsvæsenet. Hjælp, endnu en gummibold fra triumviratet KL, Danske Regioner og regeringen som hopper ind i sundhedsmanegen og insisterer på opmærksomhed. Når de tre parter sætter sig sammen, gælder det om at få paraderne op i en fart, så man ikke bliver revet omkuld af de mange intetsigende floskler.

DMCG’ernes godfather er død

Af Kristian Lund d. 29. april 2016 i Kræft

DMCG’ernes godfather er død

Onsdag formiddag døde Torben Palshof, 68 år, af sine nyrecancer.

Hans betydning for kræftbehandlingen i Danmark kan ikke overvurderes. Han var formand for DMCG fra 2005 til 2012, og derfor den absolutte topfigur i kræftbehandlingen i Danmark i den afgørende periode, hvor sundhedsvæsenet skulle rulle de første kræftplaner ud, og Danmark skulle opfinde løsninger, der kunne bringe dansk kræftbehandling på højde med lande, vi ellers sammenligner os med.

Medicinrådet ligner en succes - måske

Af Kristian Lund d. 07. april 2016 i Prioritering, Politik

Regionernes årsmøde har formet sig som et triumftog for Danske Regioner og deres frontkriger, Bent Hansen. Nærmest ene mand og mod alle odds har han kæmpet sig frem til at virkeliggøre sit prioriteringsprojekt, Medicinrådet.

Ministerens genistreg

Af Kristian Lund d. 05. april 2016 i Kræftplaner, Prioritering

Hatten af for sundhedsminister Sophie Løhde.

Efter betydelig mødeaktivitet den seneste måned (i forgange uge mødtes politikerne ligefrem dagligt i Sundhedsministeriet) er det lykkes hende at samle alle politiske partier om et program af principper, som skal lægges til grund for det fremtidige prioriteringsarbejde i Danske Regioners nye Medicinsrådskonstruktion.

Regionernes prioriteringsplan er snart støbt i cement

Af Kristian Lund d. 20. marts 2016 i Politik

Alt tyder på at regionernes prioriteringsprojekt faktisk bliver en realitet – og at det gennemføres stort set som det foreligger. Formelt set vil Bent Hansen holde fast i at det stadig er muligt at ændre på tingene, men efter Danske Regioners generalforsamling i Aarhus 7. april og når regionernes bestyrelse på sit møde 21. april godkender oplægget, vil der være meget lidt at komme efter.

Politiken i kampagne mod patienterne

Af Kristian Lund d. 14. marts 2016 i Prioritering, Politik

Dagbladet Politiken har længe været hoforganet for læsere der mener, at Danmark bruger for mange penge på sundhed. Det er her Peter Götzsche placerer sine voldsomme budskaber om uvirksom medicin og korrupte læger, der anbefaler det. Det er her Danske Regioner med fantastisk effekt placerede sin spådom om, at medicinudgifter vil fordobles inden 2020 og hvordan det vil koste tusindvis af arbejdspladser - en kampagne, der temmelig sandsynligt førte til et regeringsskifte i Danmark sidste år. 

Hvad mon Andreas Rudkjøbing har sagt?

Af Kristian Lund d. 14. marts 2016 i Politik

Andreas RudkjøbingSå har lægernes formand Andreas Rudkjøbing været i audiens hos folketingets sundhedspolitikere. Han skulle indvi politikerne i foreningens synspunkter om Danske Regioners prioriteringsprojekt. Sundhedspolitikerne havde også inviteret projektets godfather, Bent Hansen, foruden topfolk fra patientforeningerne og KORA-professor Jakob Kjellberg. Men hvad har lægernes formand mon fortalt politikerne.

Kræftens Bekæmpelse på vildspor

Af Kristian Lund d. 29. februar 2016 i Politik

Kræftens Bekæmpelse har fået en ny strategi, og lige nu kan den ses på foreningens hjemmeside, cancer.dk.

 

I lighed med regeringen mener Kræftens Bekæmpelse at kræftpatienter skal være opmærksomme på muligheden af at sige nej til behandling.

De lovede os armslængde, men gav os fingeren

Af Kristian Lund d. 10. februar 2016

Danske Regioner er godt i gang med at lave et barn på det danske sundhedsvæsen med sit Medicinråd og sit prioriteringsprojekt - og det ser ud til at Bent Hansen får held med sit forehavende.

<<  1 2 [34 5  >>  

FORSIDEN LIGE NU

DMCG støtter op om KB’s ministerhenvendelse

17. august 2017 Samfund Maria Cuculiza
Lægeforeningen og kræftlægernes formænd støtter nu op omkring Kræftens Bekæmpelse, som har bedt sundhedsminister Ellen Thrane (V) om at tvinge sygehusledelserne til at overholde Folketingets regler og love om ventetider for kræftpatienter. Især i Region…
Leif Vestergaard

Kræftens Bekæmpelse har mødt ministeren om livstruende ventetider

17. august 2017 Samfund Maria Cuculiza
Ventetider for kræftpatienter går den gale vej. Og det har de i delvis ubemærkethed gjort i flere år.
MSD Branding 160x600 Public

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift