Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

ASCO giver nådestødet til små hospitaler

Af Kristian Lund d. 15. juni 2017 i Kræft

ASCO sætter retningen, og lige nu peger den mærkeligt nok mod mere samling på kræftområdet. Det er ellers ikke lang tid siden, at pendulet pegede væk fra gigantiske arrangementer som ASCO – at nu ville lungekræftlægerne droppe det store amerikanske kræftcirkus og koncentrere sig om egne arrangementer - akkurat som brystkræftlægerne, tarmkræftlægerne og alle de andre, som alle har deres egne arrangementer, ved siden af ASCO.

Stop besparelser på tests

Af Kristian Lund d. 06. juni 2017 i Kræft

ASCO handler jo i bund og grund om udvikling af nye behandlinger, og det er da også fantastiske nyheder som præsenteres i Chicago. Faktisk går det så stærkt for visse kræftlægemidler, at de styrer direkte mod godkendelse som førstelinjebehandling – og kort tid derefter som andenlinjebehandling.

Onkologerne skal på barrikaderne for psykologien

Af Kristian Lund d. 05. juni 2017 i Kræft

Det er indlysende, men desværre overset, at kræftbehandlingen overser de alvorlige psykologiske konsekvenserne for patienterne, og helt centralt står patienternes frygt for at kræften vender tilbage. 

ASCO leverer løsninger på uligheden for Døllefjelde Musse

Af Kristian Lund d. 04. juni 2017 i Kræft

Tænk, nu skal man til Chicago for at lære, hvordan man kan skabe større lighed i kræftbehandlingen hjemme i Danmark.

Masser af ASCO-nyheder - i Medicinrådets skygge

Af Kristian Lund d. 03. juni 2017

Set med en danskers øjne, er det mærkelige ved årets ASCO kongres, at selvom det hele foregår i Chicago, så kan Medicinrådet hjemme i København godt løbe med hele den danske opmærksomhed.

Nye habilitetsregler kan få fatale konsekvenser

Af Kristian Lund d. 16. maj 2017 i Medicinrådet, Samfund

Så blev det Medicinrådet, og ikke Folketinget, der traf beslutningen om, hvem læger må tage på rejser med i fremtiden. Det er nemlig for mange læger de facto resultatet af Medicinrådets habilitetsreglement, som fastslår, at medlemmer af et fagudvalg ikke må rejse med et af de firmaer, som har sager under behandling, eller som er konkurrent til et firma, som har sager under behandling.

 

Klinikken mister en kapacitet

Af Kristian Lund d. 04. maj 2017 i Samfund

Niels Kroman, en af kræftområdets mest markante faglige profiler, forlader Rigshospitalet – og klinikken - for at blive cheflæge hos Kræftens Bekæmpelse.

Prisen som Årets onkolog blev et statement

Af Kristian Lund d. 27. marts 2017 i Samfund

Årets Onkologpris skal tildeles personligheder, læger med integritet og hæderlighed, gerne med kant. Indlysende skal resultaterne være leveret, og helst skal der være mere på vej. 

 

Sådan er det også med årets prismodtager, ovenikøbet til overflod.

Kræftskandalen fylder 10: Her er de sande helte

Af Kristian Lund d. 13. marts 2017 i Kræftplaner

I år har den såkaldte kræftskandale 10 års jubilæum, og det fejrer dagbladet Politiken med en grundig og velskrevet kæmpeartikel om forløbet. Journalistikken er forbilledlig, men hvis man for alvor vil forstå, hvad der skete, så er det nødvendigt med et par korrektioner.

KB og Danske Patienter er ubegribeligt udemokratiske

Af Kristian Lund d. 07. marts 2017 i Medicinrådet

Medicinrådet var på sit seneste møde ikke parat til at efterkomme ønsket fra Kræftens Bekæmpelse og Danske Patienter om at udelukke patientrepræsentanter fra foreninger, som har modtaget støtte fra medicinalindustrien, fra arbejdet i Medicinrådets fagudvalg.

<<  1 2 [34 5 6 7  >>  

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift