Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Patientgiganterne tager magter fra de små

Af Kristian Lund d. 26. februar 2017 i Medicinrådet

Medicinrådet skal underlægges skrappere habilitetsregler end RADS og KRIS. Rådet må, mener formandskabet, aldrig mistænkes for at være i lommen på medicinalindustrien. Spørgsmålet skal drøftes allerede på det næste møde i rådet 1. marts.

En gave fra Midtjylland

Af Kristian Lund d. 08. februar 2017 i Samfund

Fornuften råder heldigvis stadig i visse egne af sundheds-Danmark. 

I Region Midtjylland har patienter med prostatacancer i nu over fem år fået deres opfølgning foretaget i almen praksis – og det sker vel at mærke helt uden aftaler af nogen art.

Fin kræftaftale med PLO – gad vide om den dur

Af Kristian Lund d. 15. januar 2017 i Samfund, Kræft

Bedst ville det være, hvis man kunne lykønske kræftpatienterne, men det er indtil videre svært med den nye aftale, som Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og Kræftens Bekæmpelse (KB) har indgået og som skal give de praktiserende læger en mere aktiv og opsøgende rolle over for kræftpatienter.

 

Welcome mr. President

Af Kristian Lund d. 15. januar 2017 i Kræft

Welcome mr. President

Gad vide om den nye formand for DSKO, Lars Henrik Jensen, er klar over at han er på kollisionskurs med selveste Lægeforeningen og lægernes formand, Andreas Rudkjøbing, når han ønsker, at læger også skal kunne ansøge om godkendelse af lægemidler – at det ikke kun er medicinalindustrien, der skal have adgang til at sikre godkendelse af nyttige lægemidler i Danmark.

Alvorlig brøler af Sundhedsministeriet

Af Kristian Lund d. 10. januar 2017 i Politik

Hatten af. Sundhedsministeriet går sandelig grundig til værks i sin forundersøgelse af udfordringerne ved en dansk satsning på personlig medicin. Analysen er netop lagt frem og hver en sten en vendt – altså bortset fra én og den er ellers vigtig, nemlig spørgsmålet om, hvor danskerne befinder sig i forhold til gentest og personlig medicin.

Patientansvarlig læge truet indefra

Af Kristian Lund d. 15. december 2016 i Kræftplaner

Sjældent har et sundhedsinitiativ fundet så bred og stærk opbakning som den patientansvarlige læge, der skal rulles ud på kræftafdelingerne overalt i landet allerede i det nye år.

Onkologerne skifter formand forud for endnu et turbulent år

Af Kristian Lund d. 15. december 2016 i Kræft

Onkologerne har fået ny formand. Lars Henrik Jensen, der til daglig er overlæge ved Onkologisk Afdeling i Vejle med ansvar for tarm- og galdevejskræft, har netop overtaget posten for formand for DSKO fra Ulrik Lassen, professor og chef for fase 1 enheden på Rigshospitalet.

Hvorfor i ?&%&¤ lytter de aldrig til klinikerne?

Af Kristian Lund d. 28. november 2016 i Kræftplaner

Så er konstruktionen bag kræftplan IV’s patientansvarlige læge faldet på plads. Bag den står regeringen og Danske Regioner, og de har samarbejdet med Danske Patienter, Kræftens Bekæmpelse, Overlægeforeningen, Yngre Læger og Dansk Sygeplejeråd om udformningen.

Så man skulle tro, at der er fuld opbakning. Større kan det dårligt blive.

Vi har fået et stærkt medicinlandshold

Af Kristian Lund d. 22. november 2016 i Prioritering

Holdet bag Medicinrådet er sat, og det ser stærkt ud.
Endnu har patientforeningerne ikke besluttet sig for, hvem de skal repræsenteres af, men mon ikke det bliver Morten Freil, direktør for Danske Patienter, og Leif Vestergaard Pedersen, direktør for Kræftens Bekæmpelse. Alt andet vil være godt dumt.

Hold snitterne væk fra Løhde

Af Kristian Lund d. 22. november 2016 i Politik

Om få dage skal en ny regering sammensættes, og alt kan ske, når tre partier skal dele ministerposterne, og de alle vil have taburetter, man kan profilere sig på.

<<  1 2 3 [45 6 7 8  >>  

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift