Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Katastrofen udeblev - igen

Af Kristian Lund d. 22. november 2016 i Prioritering

Det, der tegnede til at blive en katastrofe for regionerne, viser sig nu at blive til penge på bankkontoen.
Vi taler om hospitalernes omkostninger til dyr medicin. Det var selve baggrunden for etableringen af Medicinrådet og den voldsomme debat om konsekvenserne af dyre medicinske behandlinger, f.eks. på kræftområdet.

Falder Medicinrådet virkelig fra hinanden

Af Kristian Lund d. 27. oktober 2016 i Prioritering

Der bliver mere trængsel på tilskuerpladserne end ventet til Medicinalrådets møder, når det nye prioriteringsinstitut går i gang med sit arbejde straks i det nye år.

Oprindeligt var det tanken, at Medicinrådet skulle have 21 medlemmer og ingen tilskuere til møderne, men nu har de statslige repræsentanter, nemlig Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen, trukket sig og sat sig selv på ud på tilskuerpladserne, hvor de er blevet til observatører.

Hvor pokker blev armslængden af, Bent Hansen

Af Kristian Lund d. 24. oktober 2016 i Samfund, Prioritering

Så har Danske Regioner sendt sine udspil til det kommende Medicinråd i høring.
I sig selv er det lidt af en præstation, at løftet om at forslagene skulle komme her i oktober faktisk indfries. De må have haft travlt derude på Dampfærgevej, hvor regionsformand Bent Hansens tropper holder til.

Manglende adhærens er tabu – men det er livsfarligt

Af Kristian Lund d. 10. oktober 2016 i Samfund

Man skulle tro, at kræftpatienter vil være ekstremt opmærksomme på at tage deres medicin – men det er sandelig ikke tilfældet, viser et studie som blev diskuteret på ESMO.

Mirza vandt – nu begynder kampen

Af Kristian Lund d. 09. oktober 2016 i Kræft

Lørdag blev Rigshospitalets Mansoor Mirza hyldet overalt efter fremlæggelsen af sit studie, som viser stærkt forbedret overlevelse efter ovariecancer. Selv TV-avisen og DR – og de blev sekunderet af TV2 nyhederne - bragte løbende nyheder fra ESMO om resultaterne, og der var til med en patient, som fortalte om mirakuløs effekt.

Medicinrådet kan blive en fordel – ikke en trussel

Af Kristian Lund d. 08. oktober 2016 i Samfund, Prioritering

Debatten om prioritering af lægemidler sprang op som en løve – men faldt ned, ikke som et lam, men som en konstruktion, der meget vel kan forbedre og kvalificere lægemiddelgodkendelsen i Danmark.

Onkologernes oktoberfest

Af Kristian Lund d. 06. oktober 2016 i Kræft

Mon ikke det er sivet ind hos de fleste. ESMO bliver den største kongres nogensinde i Danmark, og den største i ESMO’s historie. 20.000 deltagere kommer til byen. Bella Center bliver som en myretue.

Medicinrådet: Et fly uden vinger

Af Kristian Lund d. 02. oktober 2016 i Samfund, Prioritering

Det er blevet en dansk paradedisciplin at reparere flyvemaskinerne, mens de er i luften. Vi er ligefrem stolte af det – sæt projekterne i gang, så får vi dem til at virke undervejs. Landets statsminister er en mester på det felt – det var sådan han fik sit enorme strukturreform projekt gennemført.

Kryds fingre for Torben Klein, Medicinrådets nye direktør

Af Kristian Lund d. 22. september 2016 i Samfund, Prioritering

Medicinrådet er endnu i sin vorden. Ja, faktisk er intet rigtigt på plads.

 

Og dog, en ting er faldet i hak. Medicinrådet har ansat en direktør. Valget faldt på Torben Klein, 57 år, en person, som endnu ikke har gjort væsen af sig i sundhedssektoren. Han er cand. scient i biologi og han skal sikre, at formandskabet, rådet og de faglige udvalg får professionel rådgivning og betjening til at understøtte Medicinrådets opgaver.

Socialdemokrater, skidesprællere og Sophie Hæstorp

Af Kristian Lund d. 11. september 2016 i Samfund, Politik

Tænk, at hårene på armene kan komme til at stritte efter at have læst en pressemeddelelse fra Hovedstadsregionen.

<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>  

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift