MSD Branding 930x180 Public
Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Mød regionernes nye formand: Bent Donald Hansen

Af Kristian Lund d. 11. september 2016 i Samfund

Inden sommerferien skiftede Danske Region i al ubemærkethed formand. Den nye mand på posten er Bent Donald Hansen.

Patienterne har sat sig på kræftplanen

Af Kristian Lund d. 24. august 2016 i Samfund, Kræftplaner

Lad det være sagt med det samme: Kræftplan 4 er en god plan med mange gennemtænkte initiativer, som bakkes op af 2,2 dejlige milliarder henover fire år. Heraf er 0,8 mia. kr. dog gamle penge, men 1,5 mia. kr. er vel også værd at notere sig.

De 100 mest magtfulde – eller hva?

Af Kristian Lund d. 10. august 2016 i Samfund

Forårssæsonen har efterhånden fået sin egen traditionelle afslutning, nemlig når Dagens Medicin offentliggør sin liste over sundhedsverdenens mest magtfulde personer. Det sker til champagne og sandwichs på folkemødet i Allinge – normalt i vidunderligt vejr.

Hatten af for Sundhedsstyrelsen

d. 24. juli 2016 i Kræftplaner

Længe har man haft på fornemmelsen at ambitionerne for Kræftplan IV er skrumpet i den finanspolitiske  vaskemaskine. Men den vej peger Søren Brostrøms styrker i Sundhedsstyrelsen heldigvis ikke på i sit oplæg med anbefalinger til politikerne om Danmarks kommende kræftstrategi, ’Styrket indsats på kræftområdet – Fagligt oplæg til kræftplan IV’.

Ulighedsdebatten har jo ikke tøj på

Af Kristian Lund d. 05. juni 2016 i Samfund, Politik

Ulighed er højt på agendaen. Båret frem af DR dokumentarrække om emnet. Siden har der ikke været mange sundhedsdebatter uden elementer om skævhederne.

Trods en afstand på blot syv kilometer er der en gennemsnitlig forskel i levealder på 13 år mellem to bydele. Indbyggerne i Aalborg Øst dør langt tidligere, og de døjer generelt også med flere sygdomme end beboerne i Hasseris.

Hospitaler kommanderer onkologerne til at melde afbud til ASCO

Af Kristian Lund d. 04. juni 2016 i Samfund

Det så lyst ud, da sundhedsplatformen gik i luften. Dagens Medicin jublede: Sundhedsplatformen sendt fra start med succes. Vi, der holder med sundhedsvæsenet, glædede os. Tænk, et kæmpe it-projekt, der fungerer. I Danmark? Ovenikøbet i Hovedstadsregionen? Fantastisk.

Man tror det er løgn - endelig noget der du'r

Af Kristian Lund d. 01. maj 2016 i Samfund

Ååhh nej, tænker man, når man opdager oplægget om Nationale Mål for Sundhedsvæsenet. Hjælp, endnu en gummibold fra triumviratet KL, Danske Regioner og regeringen som hopper ind i sundhedsmanegen og insisterer på opmærksomhed. Når de tre parter sætter sig sammen, gælder det om at få paraderne op i en fart, så man ikke bliver revet omkuld af de mange intetsigende floskler.

DMCG’ernes godfather er død

Af Kristian Lund d. 29. april 2016 i Kræft

DMCG’ernes godfather er død

Onsdag formiddag døde Torben Palshof, 68 år, af sine nyrecancer.

Hans betydning for kræftbehandlingen i Danmark kan ikke overvurderes. Han var formand for DMCG fra 2005 til 2012, og derfor den absolutte topfigur i kræftbehandlingen i Danmark i den afgørende periode, hvor sundhedsvæsenet skulle rulle de første kræftplaner ud, og Danmark skulle opfinde løsninger, der kunne bringe dansk kræftbehandling på højde med lande, vi ellers sammenligner os med.

Medicinrådet ligner en succes - måske

Af Kristian Lund d. 07. april 2016 i Prioritering, Politik

Regionernes årsmøde har formet sig som et triumftog for Danske Regioner og deres frontkriger, Bent Hansen. Nærmest ene mand og mod alle odds har han kæmpet sig frem til at virkeliggøre sit prioriteringsprojekt, Medicinrådet.

Ministerens genistreg

Af Kristian Lund d. 05. april 2016 i Kræftplaner, Prioritering

Hatten af for sundhedsminister Sophie Løhde.

Efter betydelig mødeaktivitet den seneste måned (i forgange uge mødtes politikerne ligefrem dagligt i Sundhedsministeriet) er det lykkes hende at samle alle politiske partier om et program af principper, som skal lægges til grund for det fremtidige prioriteringsarbejde i Danske Regioners nye Medicinsrådskonstruktion.

<<  1 2 3 4 [56 7 8  >>  

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift