Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Klinikken mister en kapacitet

Skrevet af Kristian Lund d. 04. maj 2017 i Samfund

Niels Kroman, en af kræftområdets mest markante faglige profiler, forlader Rigshospitalet – og klinikken - for at blive cheflæge hos Kræftens Bekæmpelse.

Niels Kroman

Med den ansættelse har Kræftens Bekæmpelses direktør Leif Vestergaard Pedersen begået et kup – Niels Kroman er som skabt til jobbet. Til gengæld er det rædselsfuldt, at klinikken nu mister en kapacitet, som indefra har kunnet arbejde for patienterne, deres behandling og for at skabe forbedringer af indsatsen.

Jobbet som cheflæge hos Kræftens Bekæmpelse er en nyskabelse. Niels Kroman, som professor og overlæge på Brystkirurgisk Klinik på Rigshospitalet skal være organisationens ansigt udadtil, når det gælder medicin og lægefaglighed. 

Det kan offentligheden godt se frem til. Niels Kroman er slagfærdig, energisk, kontant og han taler i et sprog danskerne vil forstå.  Nok så vigtigt er det, at han også stiller store krav til behandlingen af patienterne. Og så er han i øvrigt en stædig rad, som ikke giver op på halvvejen. Når han mener, at det er vigtigt, så forvandler den ellers så humørfyldte læge sig til en sand kriger. Så retter han sin kritik uanset om det er internt eller eksternt – han har høj integritet. 

Niels Kroman er jo kirurg, og derfor er han en smule på afstand i forhold til det farmakologiske område, men det er kun en fordel i en tid, hvor medicin i den grad trænger sig på i debatten, og hvor uafhængighed både i kommerciel og bredere forstand er en skattet vare.

Niels Kroman har været knyttet til Rigshospitalet siden 2000, og han har været professor i kirurgisk behandling af brystkræft siden 2012.

Hos Kræftens Bekæmpelse, hvor Niels Kroman tiltræder 14. august, bliver han chef Kræftens Bekæmpelses 22 læger. Han skal indgå i direktionen, og referere til Leif Vestergaard Pedersen.

Niels Kroman fortsætter som professor, og han skal stadig undervise og vejlede ph.d.- og specialestuderende. 

Om skribenten

Kristian Lund

Kristian Lund

Kristian Lund er redaktør på Onkologisk Tidsskrift, tidligere chefredaktør på Dagens Medicin og en af landets mest vidende debattører på sundhedsområdet.

Kommenter

Please login to leave a comment.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift