Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Tocifret millionbeløb til DNA-forsker Julien Duxin

Julien Duxin

Julien Duxin er en af de meget få forskere i Danmark, som har fået bevilget 10 millioner danske kroner fra det europæiske rammeprogram Horizon 2020. På Novo Nordisk Fondens Center for Protein Research forsker han med sit team i DNA-protein krydsbindinger.

Danmark har succes med at få støtte til forsknings- og innovationsprojekter. Siden 2014 har 825 projekter med dansk deltagelse modtaget støtte på næsten 3,7 milliarder kroner fra det europæiske rammeprogram Horizon 2020. Alene siden marts 2016 blev der bevilliget 160 millioner kroner til danske forskere og virksomheder. I den hårde konkurrence om forskningsmidlerne er DNA-forskeren Julien Duxin en af de kun fem forskere i Danmark, der har fået bevilliget 10 millioner danske kroner fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC) til projektet ”DPC-REPAIR’.

Den franske læge og forsker Julien Duxin kom fra en forskerstilling på Harvard University til Danmark i august 2016 for at starte et laboratorium på Novo Nordisk Fondens Center for Protein Research på Panuminstituttet og forske i de biologiske og molekylære mekanismer, der ligger bag reparation af DNA-læsioner, også kaldet DNA-protein krydsbindinger. Takket være bevillingen fra ERC er dette forskningsprojekt nu finansieret de næste fem år.

Kræft og for tidlig aldring

Julien Duxin påbegyndte sin forskning i ødelagte DNA-strukturer under sin ansættelse på Harvard University og ønskede at fortsætte sin DNA-forskning i Danmark.

”Jeg valgte Danmark, fordi København har flere verdenskendte laboratorier inden for DNA-forskning. Skader på DNA’et kan skyldes miljøpåvirkninger eller kemoterapi og antages at være en af hovedårsagerne til for tidlig aldring og kræft. Man ved stadig ikke, hvordan nogle af skaderne repareres, så hvis vi kan klare den vanskelige opgave at identificere, hvilke proteiner der reparerer disse skader, er det vores håb, at vi i fremtiden vil være i stand til at behandle sygdomme som kræft med mere effektiv medicin,” siger Julien Duxin.

FORSIDEN LIGE NU

Meldgaard om immunterapi: Vi ser kun toppen af isbjerget

19. oktober 2017 Lungekræft Signe Juul Kraft
WCLC18: Der er ingen tvivl om, at immunterapi har gjort en kæmpe forskel for lungekræftbehandlingen og at behandlingen er kommet for at blive. Det er dog vigtigt at huske på, at der stadig mangler meget viden om immunterapi, mener overlæge Peter Meldgaard fra…

CT-scanning på vej til at blive prognostisk værktøj

19. oktober 2017 Lungekræft Signe Juul Kraft
WCLC18: Inden for den nærmeste fremtid vil CT-scanninger kunne bruges til at forudsige, hvilke patienter med lungekræft det vil gå godt, og hvilke det vil gå skidt.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift