Skip to main content

 

- først med nyheder om medicin

Nyt kræftcenter uddeler 2,5 mio. til nationale kræftinitiativer

Danish Comprehensive Cancer Center (DCCC) uddeler 2,5 mio. kr. til nationale, tværfaglige initiativer på kræftområdet. I alt får 20 initiativer indenfor kræftområdet glæde af de 2,5 mio. kr.

Pengene går til nationale og tværfaglige aktiviteter, blandt andet oprettelse af nye netværk, afholdelse af nationale workshops, forberedelse af kliniske forsøg og datastudier.

DCCG havde ved ansøgningsfristen 1. november modtaget 32 ansøgninger om støtte på i alt 5,4 mio. kr., hvilket formand for Styregruppen i DCCC, Anne Bukh, betragter som et godt resultat, den korte ansøgningsfrist taget i betragtning.

"Det tyder på, at vi med opslaget har ramt et aktuelt behov. Niveauet på ansøgningerne var højt. Derfor er vi også stolte over at kunne støtte 20 aktiviteter, som alle bidrager yderligere til at styrke kræftforskningen og -behandlingen i Danmark," siger Anne Bukh.

Rammerne for at søge støtte hos DCCC er brede, så længe aktiviteterne kan dokumentere, at de samarbejder på tværs af landet og fagdiscipliner. Det er et bevist valg, som Kristian Helin, medlem af Styregruppen i DCCC, er stor fortaler af:

"Vi vil gerne have, at miljøerne kan se DCCC's opslag som en mulighed. Denne bottom-up approach giver plads til, at behovene og ideerne i miljøerne kommer frem og giver et værdifuldt indblik i, hvilke initiativer, der er gang i på tværs af landet og disciplinerne," siger Kristian Helin.

Ny mulighed for at søge støtte

DCCC har i 2018 afsat en pulje på fem mio. kr. til aktiviteter, som understøtter DCCC's tre målsætninger: at styrke det nationale samarbejde på kræftområdet, at facilitere hurtigere omsætning af forskningsresultater til klinisk praksis samt at tiltrække eksterne forskningsmidler og ekspertise.

Det betyder, at der fire gange i det kommende år er mulighed for at søge penge til aktiviteter på kræftområdet, der har et nationalt og tværfagligt sigte. Næste ansøgningsfrist er d. 21. januar 2018, og Styregruppen for DCCC ser frem til igen at modtage mange gode og nyskabende ansøgninger. Blandt andet håber styregruppen at se flere stærke ansøgninger med nationalt og tværfagligt perspektiv fra de kirurgiske netværk.

Læs mere om, hvilke aktiviteter, der har modtaget støtte og næste ansøgningsfrist på DCCC's hjemmeside – www.dccccancer.dk

Om DCCC

DCCC - Danish Comprehensive Cancer Center - er et nationalt, virtuelt center, der arbejder for at skabe optimale forhold for dansk kræftforskning og -behandling. DCCC understøtter, at kræftlæger og forskere på tværs af landsdele og institutioner deler ny viden og nye behandlingsmetoder hurtigere og mere systematisk, så vejen fra forskning til klinik forkortes. Alt sammen for at bidrage til en bedre kræftbehandling i Danmark.

DCCC drives i et samarbejde mellem regionerne, de sundhedsvidenskabelige fakulteter og Kræftens Bekæmpelse og er forankret i et nationalt sekretariat.

Læs mere om baggrunden for DCCC i aftalepapiret mellem Sundheds- og Ældreministeriet og Danske Regioner.

Kultur

  • Bestsellerforfatter: Meget af det, vi gør i sundhedsvæsenet, virker kun på grund af placeboeffekt

    BØGER: ”Det føltes nærmest som et kald at videreformidle viden, som verden har brug for,” fortæller Thomas Breinholt, der brugte fem år på at skrive ’Kan man tænke sig rask?’. Han oplever en stor sult hos patienter og læger efter at forstå sammenhængen mellem krop, sind, sundhed og sygdom.

  • Roman tager eminent livtag med den skrøbelige alderdom

    BØGER: Midaldrende omsorgsgivende karrierekvinder, der bider tænderne sammen og skiftevis kærligt og bittert gør deres pligt, og patriarker, der ufrivilligt skider i bukserne, har sjældent hovedroller – det har de i romanen ´Lindely´, og det er forfriskende og velkomment.

  • Musik skal højne trivsel og nedsætte brugen af psykofarmaka blandt demensramte

    MUSIK: Et nyt ambitiøst dansk forskningsprojekt søger at ændre demensomsorgen på plejecentre landet over ved hjælp af musik. Projektet, ledet af Aalborg Universitet i samarbejde med flere kommuner og plejecentre, fokuserer på at hæve fagligheden i den daglige pleje. Målet er at forbedre trivslen for både personale og mennesker med demens og samtidig reducere forbruget af antipsykotisk medicin.

  • Tårer og vrede drypper ned af siderne i ny bog om overgangsalderen

    BØGER: Med bogen 'Mit hemmelige liv' forsøger journalist Lotte Kaa Andersen at afdække de mange former for tab, besværligheder og usynliggørelser, som kvinder i overgangsalder kan opleve. Men heldigvis har hun også et godt øje for de positive muligheder og livsforandringer, som også kan følge med den ellers alt for ofte latterliggjorte menopause.

  • Fremragende podcastserie om kronisk hjernerystelse

    PODCAST: En ny afslørende podcastserie om ikke kun ulige, men som oftest også totalt håbløse forhold for danskere med kronisk hjernerystelse, viser, hvorfor podcasts er sådan et genialt medie for mennesker, der har noget på hjerte, men også har styr på fakta.

  • Cheflæge: Forfatteren Glenn Bech udfordrer min autoritet

    KULTUR-TEMPERATUR: Mads Nordahl Svendsen anbefaler skønlitterær forfatters indignerede manifest om klassesamfundet til sundhedspersonale: Vi er i en autoritetsposition, som vi skal blive mere opmærksomme på, mener cheflægen fraOnkologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital.

  • Dansk udsendt fødselslæge viser krigens fuldstændigt forfærdelige pris

    BØGER: Gynækolog Maria Milland har været udsendt til krigs- og katastrofeområder 11 gange i sit liv. Men aldrig har hun oplevet et sted så fuldstændigt rædselsfuldt som fange-og flygtningelejren al-Hol i Syrien, hvor hun i ni måneder arbejdede som fødselslæge og gynækolog. Hendes stærke førstehåndsberetning fortjener de varmeste anbefalinger.

  • Troværdig podcast: En af skaberne af kunstig intelligens frygter, at den vil tage kontrollen

    PODCAST: Den britiske professor Geoffrey Hinton, som er anerkendt som en af de førende skikkelser inden for kunstig intelligens (AI), udtrykker i en ny podcast bekymring for, hvad han kalder "den sorte boks" inden for kunstig intelligens. Han frygter, at AI's neurale netværker kan ende med at overtage kontrollen.

  • Ny diætbog viser, at ikke kun Novo forsøger at tjene penge på Wegovy

    BØGER: Indtil for få år siden var slankemedicin en gråzone af præparater , som hverken læger eller patienter var begejstrede for, og alternative metoder til vægttab var en sikker indtjeningskilde for mange brancher. Heriblandt også for forfattere af slanke- og diætbøger, som nu – efter at de nye slankemediciner buldrer frem – skal finde nye veje til at tjene penge.

  • Hernings kulturtilbud overrumplede Karin Friis Bach

    KULTUR-TEMPERATUR: Nogle gange kommer store kulturoplevelser til én, når man mindst venter det. Bare spørg den centrale sundhedspolitiker Karin Friis Bach fra Det Radikale Venstre.