For meget Go'morgen-TV - for lidt sundhed, Heunicke

- først med nyheder om medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Post-AACR Symposium

For første gang præsenteres de vigtigste nyheder fra AACR Annual Meeting på dansk grund. På denne internationale videnskabelige kongres præsenteres morgendagens forskningsresultater og fremtidens kræftmedicin.

Med udgangspunkt i årsmødet hos American Association Cancer Research (AACR) 24.-29. april i San Diego afholder SKA og Onkologisk Tidsskrift i samarbejde et symposium, hvor de vigtigste forskningsnyheder fra kongressen præsenteres og drøftes af klinikere.

Det første Post-AACR Symposium finder sted i Mærsk Tårnet, den 15 etager høje tilbygning til Københavns Universitets sundhedsvidenskabelige fakultets Panum-bygning på Nørrebro i København.

Symposiet omfatter en række oplæg fra forskere, som har deltaget på kongressen. Dagens moderator er Julie Gehl, professor i klinisk onkologi ved Københavns Universitet, Sjællands Universitetshospital.

Der er oplæg fra

 • Kristoffer Staal Rohrberg, overlæge, ph.d., leder af Fase 1 Enheden, Rigshospitalet
 • Morten Busk, seniorforsker, Afdeling for Eksperimentel Klinisk Onkologi, Aarhus Universitetshospital
 • Lars Dyrskjøt Andersen, professor ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet og Molekylær Medicinsk Afdeling, Aarhus Universitetshospital,
 • Peter Meldgaard, overlæge på Kræftafdelingen, Aarhus Universitetshospital
 • Marco Donia, læge og juniorgruppeleder ved CCIT, Afdeling for Kræftbehandling på Herlev Hospital og Gentofte Hospital
 • Inna Chen, afd. læge, Afdeling for Kræftbehandling på Herlev Hospital og Gentofte Hospital
 • Karen-Lise Garm Spindler, professor, overlæge, dr.med, Afdeling for Eksperimentel Klinisk Onkologi, Aarhus Universitetshospital.

På en særlig session diskuteres ”Hvilke udfordringer kan der være for personlig medicin?”. Her er der oplæg fra Steen Werner Hansen, formand for Medicinrådet og hospitalsdirektør for Herlev og Gentofte Hospital, samt Ulrik Lassen, professor, ledende overlæge ved Onkologisk Klinik, Rigshospitalet.

"Tænk, at det, der begyndte som en hurtig tanke under en samtale på gangen, nu er sådan et fantastisk produkt. Og at dét, der blot virkede til at være en god ide, viser sig at have så meget power. Det er jeg meget stolt af!" siger SKA’s leder, ledende overlæge på SUH, Mads Nordahl Svendsen.

Symposiet arrangeres af SKA og Onkologisk Tidsskrift, som har indledt et samarbejde om konferencer på kræftområdet.

”Samarbejdet er kommet ekstraordinært godt fra start. Post-AACR er en superspændende konference med et indhold, som ikke er set før i Danmark,” siger Kristian Lund, chefredaktør på Onkologisk Tidsskrift.

”Vi ser frem til kommende arrangementer. Allerede nu er det givet, at SKA og Onkologisk Tidsskrift i fællesskab arrangerer en Post-ESMO konference.”

Prisen er 3.500 kr. men kurset er gratis for sundhedsprofessionelle, så vi råder til hurtig tilmelding.

Du kan tilmelde dig her indtil 14. april.

Studie finder kræftdræbende effekt ved ikke-onkologiske lægemidler

I alt 49 lægemidler, som ikke er rettet mod kræft - herunder Antabus og et diabeteslægemiddel - kan have en kræftdræbende effekt. Det mener amerikanske forskere, som har testet kræftbekæmpende egenskaber ved mere end 4.500 ikke-kræftmedicinske stoffer.

Daralutamid på vej mod godkendelse til mænd med nmCRPC

Darolutamid (Nubeqa) har modtaget en positiv udtalelse fra EMA’s udvalg for medicin til mennesker (CHMP) som en ny behandling for mænd med ikke-metastatisk kastrationsresistent prostatakræft (nmCRPC), som har en høj risiko for at udvikle metastatisk sygdom.

Raffinering af kræftkirurgi udnævnt som året fremskridt

American Society of Clinical Oncology (ASCO) udnævner ‘Refinement of Surgical Treatment of Cancer’ som årets fremskridt mod kræft og sætter dermed fokus på fremkomsten af ​​nye systemiske behandlinger, som – kombineret på nye og bedre måder – har ændret kræftkirurgiens rolle væsentligt.

HPV catch-upprogram for drenge er skudt i gang

HPV catch-up vaccinationsprogrammer til drenge og unge mænd, der er tiltrukket af mænd, trådte i kraft 1. februar. Tilbuddet er midlertidigt og gælder til 31. december 2021. 

Forskning kan føre til målrettet behandling af triple-negativ brystkræft

Amerikanske forskere har i en undersøgelse af triple-negativ brystkræft opdaget, at de involverede molekylære mekanismer er beslægtet med anden kræft end brystkræft, og at to specifikke genmutationer kan være ansvarlige for tumorudviklingen.

Studie skal udpege sarkompatienter, der har gavn af personlig medicin

Læge og ph.d. Ninna Aggerholm-Pedersen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har fået Kræftens Bekæmpelses ’Young Talented Researcher Grant’ på 2,3 mio. kr. til at undersøge, hvilke patienter med sarkomer (bindevævskræft) der har gavn af personlig medicin. 

Professor: Lægemiddelstyrelsens indsats overfor medicinsk cannabis ikke god nok

Hvis ikke der handles på de advarselslamper, der aktuelt er tændt her midtvejs i den fire år lange ordning med medicinsk cannabis, kommer man til at stå i en situation, hvor der ikke er noget reelt grundlag at evaluere på.

Kultur

  Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

  MS Tidsskrift

  Diagnostisk Tidsskrift

  Redaktion

  Redaktion

  Webmaster

  Tilknyttede journalister

  • Signe Juul Kraft - onkologi, hæmatologi, sundhedspolitik
   Berit Andersen – hjerte-kar, psykiatri, sundhedspolitik 
   Nina Bro - sclerose, sundhedspolitik 
   Birgit Brunsted - onkologi, hjertekar, generelt 
   Bo Karl Christensen - diabetes, generelt
   Jette Marinus - respiratorisk
   Grit Blok - dermatologi 
   Maria Cuculiza - kultur, sundhedsteknologi, sundhedspolitik 
   Ebbe Fisher - generelt 
   Mads Moltsen - gastrologi
   Pernille Marrot – Propatienter.dk, osteoporose, diabetes 
   Maiken Skeem – hjertekar, reumatologi, sundhedsteknologi, sundhedspolitik 
   Annette Lausten - gastroenterologi
   Marianne Rohweder - overvægt, sundhedspolitik

  Om os