For meget Go'morgen-TV - for lidt sundhed, Heunicke

- først med nyheder om medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Tumordeposits kan forudsige sygdomsfri overlevelse ved tarmkræft

Tilstedeværelsen af ​​såkaldte tumordeposits (TD'er) er en uafhængig prognostisk faktor for sygdomsfri overlevelse hos patienter med fase III tyktarmskræft.

Det viser en post hoc-analyse, som også konkluderer, at tilføjelse af ​​TD-måling til lymfeknudemetastase-optælling kan hjælpe til bedre at definere varigheden af ​​adjuverende behandling.

TD'er er uregelmæssige klynger af tumorceller, der ikke er forbundet med lymfoide væv og ikke er knyttet til hovedtumoren.

I analysen, som er publiceret i Journal of Clinical Oncology, har de franske forskere set på alle patologiske rapporter fra patienter med fase III tyktarmskræft inkluderet i fase III-studiet IDEA France, som har undersøgt varigheden af ​​adjuverende behandling med fluorouracil, leucovorin og oxaliplatin eller capecitabin og oxaliplatin (tre mod seks måneder). Det primære mål var at bestemme den prognostiske virkning af TD på sygdomsfri overlevelse (DFS). Effekten af ​​tilføjelsen af ​​TD til lymfeknudemetastaser-optælling på pN-restitution blev også evalueret. En multivariabel analyse blev udført for at etablere forbindelsen mellem TD og DFS.

Resultaterne viste, at ud af 1.942 patienter havde 184 (9,5 procent) TD'er. Populationerne pN1a/b og pN1c viste lignende DFS. TD-positive patienter havde en dårligere prognose sammenlignet med TD-negative patienter med tre-årige DFS-rater på 65,6 procent (95 procent CI, 58,0 procent til 72,1 procent) og 74,7 procent (95 procent CI, 72,6 procent til 76,7 procent; P = .0079).

Ved multivariabel analyse var TD'er forbundet med en højere risiko for tilbagefald eller død (HR 1,36; P = 0,0201). Andre bivirkningsfaktorer inkluderede pT4 og/eller pN2 sygdom (HR 2,21; P <0,001), de tre måneders adjuverende behandling (HR, 1,29; P = 0,0029), tumorobstruktion (HR 1,28; P = 0,0233) og mandligt køn (HR 1,24; P = .0151). Patienter, som havde pN2-sygdom (35; 2,3 procent) havde lignende DFS som patienter, der oprindeligt blev klassificeret som pN2.

NELSON-ekspert: Ingen argumenter for at forsinke screening af rygere

Hver femte danske dødsfald på grund af lungekræft ville kunne blive forhindret, hvis Danmark indfører et CT-baseret screeningsprogram for lungekræft, vurderer den hollandske screeningsekspert, Harry J. de Koning, som har udført Europas største studie nogen sinde af effekten af at screene tidligere og nuværende rygere.

Læs mere ...

Onkologisk Tidsskrift lancerer i Sverige

Medicinske Tidsskrifter,har lanceret sit første medie i Sverige, nemlig Onkologisk Tidskrift (på svensk er der kun ét "s" i Tidsskrift), som også var virksomhedens første medie i Danmark.

Læs mere ...

ASCO håber stadig at kunne afholde årsmøde trods corona

På nuværende tidspunkt planlægger det amerikanske kræftselskab ASCO fortsat at afholde sit årlige møde i Chicago, der er sat til 29. maj-2. jun, men udvikler alternative scenarier, hvis det skulle blive nødvendigt at aflyse det fysiske møde pga. COVID-19.

Læs mere ...

Laboratorieforsøg: Statiner sulter kræftceller ihjel

I laboratorieforsøg med humane celler har forskere ved Johns Hopkins Medicine i USA fundet, at statiner kan dræbe kræftceller ved at 'sulte dem ihjel'. Resultaterne forbedrer ifølge forskerne tidligere beviser for, at statiner kan være værdifulde til bekæmpelse af nogle former for kræft.

Læs mere ...

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift