Skip to main content

 

- først med nyheder om medicin

VGFR-hæmmeren Elunate øger overlevelsen hos tungt behandlede tarmkræftpatienter

ESMO: Elunate (fruquintinib) medfører signifikant øget overlevelse for patienter med refraktær kolorektalcancer. 

Det viser resultaterne fra FRESCO-2-studiet præsenteret på ESMO 2022 (abstract #LBA25).

FRESCO-2-studiet har som et supplement til det oprindelige FRESCO-studie afprøvet fruquintinib på 691 hårdt præbehandlede patienter med samlet overlevelse som det primære endepunkt. Inklusionkriterier var forudgående behandling med enten kemoterapi, anti-VEGF-terapi eller anti-EGFR terapi.  

Slutresultatet blev en median overlevelse på 7,4 måneder i interventionsarmen (461 patienter) versus 4,8 måneder i placeboarmen (230 patienter) (95% CI: 0.55, 0,80). Forskerne bag det internationale studie kunne også dokumentere en statistisk signifikant forbedring af den progressionsfri overlevelse, hvilket var et sekundært endepunkt. 

Sigtet med FRESCO-2 har været at af afprøve fruquitinib i en klinisk setting med adskillige forudgående behandlinger, således at studiet ligger tæt op ad virkelighedens kliniske praksis på globalt plan. Behandlingen var veltålt, også hos de tungt behandlede patienter. 

Hyppigste bivirkninger udgjorde forhøjet blodtryk (13,6 procent), asteni (7,7 procent) og hand-foot syndrome (6,4 procent); der var grad 3≤-bivirkninger hos 62,7 procent i interventionsarmen mod 50,4 procent i placeboarmen. 

”Fruquintinib udgør en vigtig ny behandlingsmulighed for patienter med refraktær kolorektalcancer,” har co-investigator, overlæge Cathy Eng fra amerikanske Vanderbilt-Ingram Cancer Center udtalt i en pressemeddelelse.

 

Kultur