Tremelimumab plus Imfinzi mod leverkræft får prioritets-status i USA

CTLA4-antistoffet tremelimumab (Ticilimumab) i kombination med PD-L1-hæmmeren Imfinzi (durvalumab) er blevet tildelt såkaldt Priority Review i USA til patienter med ikke-operabel leverkræft (HCC).

De amerikanske lægemiddelmyndigheders beslutning om prioritets-statussen er baseret på resultater fra fase III-studiet HIMALAYA, som blev præsenteret på American Society of Clinical Oncology Gastrointestinal Cancers Symposium i starten af året. I HIMALAYA oplevede patienter behandlet med STRIDE-regimet (en enkelt priming-dosis af tremelimumab tilføjet til Imfinzi) 22 procents reduktion i risikoen for død i forhold til dem, der blev behandlet med Nexavar (sorafenib) (HR: 0,78). Næsten hver tredje patient (31 procent) var stadig i live efter tre år, mod hver femte for Nexavar.

Sikkerhedsprofilerne for STRIDE-regimet og for Imfinzi alene var i overensstemmelse med de kendte profiler for hvert lægemiddel, og der blev ikke identificeret nye sikkerhedssignaler.

Imfinzi evalueres på tværs af flere leverkræftformer, herunder lokoregionalt HCC (studierne EMERALD-1, EMERALD-3) og adjuverende HCC (EMERALD-2-studiet).

Leverkræft, hvoraf HCC er den mest almindelige type, er den tredje førende årsag til kræftdødsfald og den sjette mest almindeligt diagnosticerede kræftsygdom på verdensplan.