Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

AMGROS skal tvinges til at følge ASCO tæt

Af Kristian Lund d. 05. juni 2019

Hver eneste cancerkongres, også ASCO, byder på sine nye målinger til at vurdere lægemidlers effekt, og hvordan de påvirker patienternes liv - og ikke mindst, hvad de koster skatteyderne.

Selv de dyreste lægemidler i verden kan jo være ekstremt fornuftige investeringer for samfundet, fordi besparelserne opvejer omkostningerne. Det burde enhver kunne regne ud.

Kæmpeopmærksomhed om subgrupper - også hos Medicinrådet

Af Kristian Lund d. 04. juni 2019

Det fyger om ørene på lægerne på den store kræftkongres ASCO i Chicago med alle mulige og umulige biomarkører.

Ja, i år er det som om ASCO er mere optaget af biomarkører end af nye lægemidler. Den udvikling er bestemt sund. Vi behøver mere viden om, hvordan lægemidler virker effektivt, og det arbejde kan vise sig langt mere værdifuldt end at nå længere med nye lægemidler med tvivlsom effekt.

Medicinrådet jonglerer med gruppeeffekt - og med principperne

Af Kristian Lund d. 06. maj 2019 i Medicinrådet

Det så uskyldigt ud, da Medicinrådet på sit seneste møde 10. april meddelte omverdenen, at man havde besluttet at udvide anbefalingen af kombinationsbehandlingen med lægemidlerne encorafenib og binimetinib mod modermærkekræft.

I sin pressemeddelelse skrev rådet bl.a.: ”Omtrent 35-40 flere patienter årligt kan nu få den nye behandling.”

Måske skulle lægerne tage patienternes ønsker alvorligt

Af Kristian Lund d. 24. marts 2019

DSKO: Det har lægernes fulde og selvfølgelige opbakning, at patienterne skal komme mere til orde i fremtiden. 

Det er logik for både dværghøns og læger, at det bærer den vej. Patientindflydelse er for længst blevet en megatrend, og det kommer i øvrigt til at tage meget mere fart i årene, der kommer.

Typisk for netop læger er da også, at patienterne hurtigt er tænkt ind i nye systemer og koncepter: Der er indført patientansvarlig læge og der publiceres stadig flere studier som centrerer sig om patienterne og deres oplevelser. Det er ligefrem på vej til at blive en del af medicingodkendelserne. Patienterne har også fået repræsentation i mange relevante organer.

Øhh, opdagede danskerne mon medicinalindustriens flotte gave

Af Kristian Lund d. 20. marts 2019 i Politik

Se, det var en overraskelse. Tænk, den aktuelle sundhedsminister, Ellen Trane Nørby (V), har vist sig at være bedre end forgængeren, superforhandleren Sophie Løhde, til at bokse med Lægemiddelindustrien, Lif, om fremtidens medicinpriser.

Partikelkanon debuterer - men projektet udstiller regionerne

Af Kristian Lund d. 04. februar 2019

Så skete det. Den første patient er behandlet med på Dansk Center for Partikelterapi. Danmark er i gang og det er en kolossal gevinst.

Fantastisk.

Selve centeret har kostet 800 mio. kr., som blev finansieret af staten og regionen, mens A. P. Møller Fonden har betalt broderparten af selve protonacceleratoren.

Skamplet på det danske sundhedsvæsen

Af Kristian Lund d. 31. januar 2019

I dag vågnede sundhedsdanmark op til en ny virkelighed. Nu ved vi - sort på hvidt - at det danske sundhedsvæsen uden at ryste på hænderne er parat til at afvise endog meget virksomme lægemidler til patienter med uheldbredelige sygdomme, alene fordi de er dyre.

Ambitiøst debatmøde: Bedst muligt samarbejde om lungekræft-patienter

Af Kristian Lund d. 06. december 2018

Vær med i jagten på exellence i lungekræftbehandling. Nye tider kræver nye samarbejdsformer. Og vi er kun lige begyndt.

Kom og vær med til at tage debatten om det bedst tænkelige samarbejde mellem opsporing, screening, diagnostik, behandling og palliation til gavn for patienterne.

Konturer af en skandale tegner sig i sag om bugspytkirtel-operationer

Af Kristian Lund d. 20. november 2018

Endnu er det for tidligt at kalde sagen om de manglende operationer af patienter med bugspytkirtelkræft i Aarhus og Aalborg for en skandale. Men vi nærmer os.

I dag ved vi, at der er kolossal forskel på adgangen til bugspytkirtelkræft-kirurgi i forskellige egne af landet. Af landets fire centre er Rigshospitalet og Odense Universitetshospital langt mere parate til anvende operation, end man er på Aarhus Universitetshospital og i Aalborg.

Nu går Kræftens Bekæmpelse aktivt ind i specialeplanlægningen

Af Kristian Lund d. 11. november 2018

Det er så tæt på, som det overhovedet kan komme, at Kræftens Bekæmpelse kræver to af landets afdelinger indenfor kræft i budspytkirtlen lukket. De savner volumen og evidens for afdelingernes evner, når det gælder kirurgi - og det er afgørende inden for bugspytkirtelkræft.

[12 3 4 5  >>  

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift