Efter uhørt forsinkelse: Fagudvalg får båret vigtig godkendelse i mål

- først med nyheder om medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Hvorfor kæmper overlægerne for total nedlukning af planlagte indgreb?

Af Kristian Lund d. 23. marts 2020

Forleden dukkede en ung kvinde op i TV-Avisen. Hun havde netop fået udsat sin planlagte operation. Hun skulle have en stomi, og uden operationen var det umuligt for hende at sove mere end én time ad gangen.

NELSON er ankommet - nu skal vi i gang

Af Kristian Lund d. 10. februar 2020

Alle alarmer bimlede på jordskælvsindikatoren, Richterskalaen, i lungekræftkredse, da data fra fase III studiet NELSON blev publiceret.

Resultaterne af studiet blev røbet for flere år siden, på WCLC i 2018, men selve studiet blev ikke offentliggjort. Det så ellers virkelig lovende ud – tydeligvis bekræftede NELSON, at der er enorme gevinster ved at indføre screening for lungekræft.

Heunicke efter 200 dage: For meget Go'morgen-TV - for lidt sundhed

Af Kristian Lund d. 10. februar 2020

Heunicke efter 200 dage: For meget Go'morgen-TV - for lidt sundhed

Danmarks nye sundhedsminister Magnus Heunicke har for længst rundet 200 dage i embedet. Men endnu er han ikke trådt i karakter i sin nye rolle. Man kan simpelthen ikke mærke ham og hans sundhedspolitiske hjerte.

Svend Hartling-modellen er taget ud af produktion

Af Kristian Lund d. 03. december 2019

Hans eftermæle plettes af hans centrale rolle i projektet med Sundhedsplatformen, men det forandrer ikke, at det  er af landets mest kompetente sundhedsledere, som slutter i efteråret 2020, når koncernchef i Region Hovedstaden, Svend Hartling, lader sig pensionere som 66-årig.

Meddelelsen afsendtes af hans politiske chef Sophie Hæstorp Andersen (Soc.), som nu har over ni måneden til at finde en afløser.

Det bliver imidlertid svært.

Er brystkræft på vej til at gentage miraklet med modermærkekræft?

Af Kristian Lund d. 02. oktober 2019

Brystkræft er nok den kræftsygdom, som får størst offentlig opmærksomhed af alle kræftindikationerne.

Mange af de moderne lægemidler dukkede først op til brystkræft, og det er også lykkes at løfte brystkræftbehandlingen til nye højder på ganske få år.

Vi vil høre patienterne om ny dobbelt immunterapi

d. 29. september 2019

Så dukkede det første større studie op med første linje behandling med to immunterapi-lægemidler til ikke-småcellet lungekræft (NSCLC), nemlig CheckMate-227, altså en patientgruppe som har været martret af beskedne terapeutiske muligheder.

Kan det virkelig være rigtigt - duer de nye lægemidler ikke

Af Kristian Lund d. 28. september 2019

Det gipper gevaldigt i én, når man ser den allerførste pressemeddelelse fra ESMO i år.

Den handler om to studier, der begge undersøger sammenhængen mellem kliniske fordele ved nye kræftlægemidler og den opnåede effekt. Begge studier sår tvivl om udbyttet af moderne kræftlægemidler. Den nye medicin koster kassen, men giver beskedent merværdi i forhold til standardbehandling.

WCLC 2019: Please, få nu NELSON-studiet sparket i mål

Af Kristian Lund d. 08. september 2019 i Kræft

Sidste år var der masser af store gennembrud for lungekræftbehandling – men et studie stod tilbage som mest skelsættende og indflydelsesrigt: NELSON-studiet om, hvordan brugen af ​CT-screening fanger lungekræft i tidligere stadier øger overlevelsen.

AMGROS skal tvinges til at følge ASCO tæt

Af Kristian Lund d. 05. juni 2019

Hver eneste cancerkongres, også ASCO, byder på sine nye målinger til at vurdere lægemidlers effekt, og hvordan de påvirker patienternes liv - og ikke mindst, hvad de koster skatteyderne.

Selv de dyreste lægemidler i verden kan jo være ekstremt fornuftige investeringer for samfundet, fordi besparelserne opvejer omkostningerne. Det burde enhver kunne regne ud.

Kæmpeopmærksomhed om subgrupper - også hos Medicinrådet

Af Kristian Lund d. 04. juni 2019

Det fyger om ørene på lægerne på den store kræftkongres ASCO i Chicago med alle mulige og umulige biomarkører.

Ja, i år er det som om ASCO er mere optaget af biomarkører end af nye lægemidler. Den udvikling er bestemt sund. Vi behøver mere viden om, hvordan lægemidler virker effektivt, og det arbejde kan vise sig langt mere værdifuldt end at nå længere med nye lægemidler med tvivlsom effekt.

[12 3 4 5  >>  

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift