Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Steen Werner skød sig selv i foden

Af Kristian Lund d. 19. december 2017

Betydningen kan ikke undervurderes af det brev, som Medicinrådets to formænd, Steen Werner Hansen og Jørgen Schøler Kristensen, lod udsende i november – og fik det til at se ud som om det repræsenterede et samlet Medicinrådet.

Regionerne giver Medicinrådet fingeren

Af Kristian Lund d. 28. november 2017 i Medicinrådet

Endnu et vaklende skridt er taget i Medicinrådets kamp for at få udnævnt formænd til fagudvalgene. I måneder har rådet ledt efter egnede folk til formandstolene i fagudvalget for æggestokkræft – og uden held.

Lægers manglende habilitet - vi mangler skyggen af et bevis

Af Kristian Lund d. 16. november 2017 i Medicinrådet

Det er lang tid siden, at man har kunnet takke formanden for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp (S) for et initiativ på sundhedsområdet. Men i går meldte hun sin region ud af det hylekor af regioner og patientforeninger, som mener, at læger skal afskæres fra kontakt til medicinalindustrien.

Frit spil til angreb på lægerne - eller hur?

Af Kristian Lund d. 01. november 2017 i Samfund

Vi kan nok lige så vænne os til det nu – det bliver dagligdag i kræftbehandlingen og på andre sygdomsområder, hvor livet er på spil – og tabes - at pårørende kan gå til angreb på de ansvarlige behandlere uden at bede om modpartens udlægning. Ja, det er vist allerede kendsgerninger.

Hjem fra WCLC: Med optimisme i kufferten

Af Kristian Lund d. 19. oktober 2017 i Kræft

Nu dukker andet års tal for de nye immunterapier for alvor op, og de bekræfter, at vi har at gøre med lægemidler med anderledes pondus end de gamle kemoterapier.

Resultaterne er med til at skabe den optimisme de mange tusinde specialister må forlade den internationale kongres med. Med i kufferten har de bestyrkede visioner om at lungekræft kan blive en kronisk sygdom - og ja ligefrem helbredelse dukkede op i flere sammenhænge.

PACIFIC-resultater bør rykke ved fordommene

Af Kristian Lund d. 18. oktober 2017 i Kræft

Den slags er dømt til at blive mere udbredt – studier af hvordan moderne kræftlægemidler påvirker patienternes livskvalitet.

Nye data fra studiet PACIFIC blev i går fremlagt på WCLC i Yokohama, og man kan ikke undgå at spærre øjnene op. Det bliver med garanti ikke sidste gang at den type resultater lægges frem – ja, det kan meget vel blive et krav ved fremtidig lægemiddelgodkendelse.

Lungesagen skyder sig selv i foden

Af Kristian Lund d. 17. oktober 2017 i Samfund

Lungesagen befinder sig i en ondskabsfuld krydsild netop mens et kontingent af lungekræftlæger befinder i til WCLC i Yokohama.

Hjemme i Danmark har debatten om landets rygerproblemer nemlig fået ny næring. Og i Japan er også masser af sessioner netop om, hvordan man kan afgifte nationer på tobaksområdet. Alt det kan man kun støtte.

Danske Patienter skal ud af Medicinrådet

Af Kristian Lund d. 16. oktober 2017 i Medicinrådet

Hvad pokker laver patienterne egentlig i Medicinrådet? Det spørgsmål kan man ikke lade være med at stille, når man betænker, hvilken behandling Danske Patienter fik, da Medicinrådet iskoldt afviste at anbefale lægemidlet Spinraza (nusinersen) som standardbehandling til børn med den sjældne muskelsvindsygdom spinal muskelatrofi. 

WCLC skudt igang: Med fokus på patienternes livskvalitet

Af Kristian Lund d. 15. oktober 2017 i Kræft

Velkommen til Onkologisk Tidsskrift nyhedsbrev fra WCLC. Det kommer til at følge kongressen på klos hold, og forventningerne er store.

Det er givet, at et stort kontingent af danske lungekræftlæger kommer hjem med viden om nye lægemidler, som vil forbedre behandlingen af danske lungekræftpatienter – og højest sandsynligt om kort tid.

Prioriteringsdrama: Har vi millioner til et barns liv

Af Kristian Lund d. 10. oktober 2017 i Prioritering

I overmorgen, torsdag 12. oktober, står Medicinrådets manddomsprøve, og det bliver ikke et lægemiddel til kræftpatienter som åbner ballet.

På sit møde skal medlemmerne af rådet evne at træffe en beslutning for eller imod et lægemiddel mod muskelsvind – en forfærdelig sygdom, som især rammer og tager livet af små børn. 

<<  1 [23 4 5 6  >>  

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift