Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Medicinrådet omgår Folketingets krav

Af Kristian Lund d. 28. september 2017 i Medicinrådet

Når Medicinrådets historie engang skal skrives, så bliver et centralt tema - mærkeligt nok - habilitet. De fleste frygtede for alt muligt andet, da skibet blev sat i søen: Regionerne ville sætte sig på det hele, langsommelighed eller spareiver - men ikke at netop det spørgsmål skulle blokere for funktionaliteten af det nye prioriteringsorgan er og bliver en overraskelse, tilmed en meget ubehagelig overraskelse.

Bent Hansens skræmmekampagne var fup

Af Kristian Lund d. 19. september 2017 i Prioritering

I dag kan man konstatere, at Bent Hansens kampagne mod nye - og ofte dyre - lægemidler reelt har været et stort fupnummer. 

Kampagnen, som førte til etablereringen af Medicinrådet, var baseret på påstanden om, at omkostningerne til sygehusmedicin var forklaringen på de idelige fyringsrunder blandt læger og sygeplejersker på landets sygehuse.

Lær nu af ESMO inden I vedtager finansloven

Af Kristian Lund d. 12. september 2017 i Samfund

I disse finanslovstider kunne det være nyttigt, at politikerne interesserede sig bare en smule for, hvad der foregår på kræftkongressen ESMO. Her dukker nemlig nyheder op, som kommer til at til at få stor betydning for økonomien på sundhedsområdet.

Konflikt mellem politikerne og kræftlægerne i sigte

Af Kristian Lund d. 10. september 2017 i Samfund

Medicinsk forebyggelse er det nye sort. I hvert tilfælde i visse kredse, f.eks. Kræftens Bekæmpelse. I andre er det en af de mest forhadte interventioner, f.eks. kredsen om Nordisk Cochrane Center.

Uanset, hvor man befinder sig i denne krig, er det givet, at der afdækkes nye muligheder i øjeblikket, og det gælder både den egentlige forebyggende og adjuverende medicinsk behandling efter f.eks. operation.

Tænk, industrien betaler selv undersøgelser om medicinbesparelser

Af Kristian Lund d. 10. september 2017 i Kræft

Jøsses, er medicinalindustrien nu pludselig parat til at beskære sine egne indtægter. Åbenbart - i hvert tilfælde afslørede et studie fremlagt fredag på ESMO, at medicinalindustrien er parat til at afdække mulighederne for at stoppe en ellers langvarig behandling – og til overflod viste tallene, at det giver mening at afbryde behandlingen tidligere, i hvert tilfælde hvad angår visse patienter.

Medicinrådet burde betale for at være med til ESMO

Af Kristian Lund d. 09. september 2017 i Medicinrådet, Samfund

Det risler medicinalindustrien koldt ned ad ryggen, når der hviskes biosimilære lægemidler. Så ved man, at priserne bliver presset i bund, og indkøberne jubler.

Hidtil har kræftområdet ikke oplevet biosimilære lægemidler på klos hold, men i år er industriens mareridt ikke desto mindre et tema på ESMO, og forklaringen er, at nogle af de moderne kræftlægemidler nu løber af patent. 

ASCO giver nådestødet til små hospitaler

Af Kristian Lund d. 15. juni 2017 i Kræft

ASCO sætter retningen, og lige nu peger den mærkeligt nok mod mere samling på kræftområdet. Det er ellers ikke lang tid siden, at pendulet pegede væk fra gigantiske arrangementer som ASCO – at nu ville lungekræftlægerne droppe det store amerikanske kræftcirkus og koncentrere sig om egne arrangementer - akkurat som brystkræftlægerne, tarmkræftlægerne og alle de andre, som alle har deres egne arrangementer, ved siden af ASCO.

Stop besparelser på tests

Af Kristian Lund d. 06. juni 2017 i Kræft

ASCO handler jo i bund og grund om udvikling af nye behandlinger, og det er da også fantastiske nyheder som præsenteres i Chicago. Faktisk går det så stærkt for visse kræftlægemidler, at de styrer direkte mod godkendelse som førstelinjebehandling – og kort tid derefter som andenlinjebehandling.

Onkologerne skal på barrikaderne for psykologien

Af Kristian Lund d. 05. juni 2017 i Kræft

Det er indlysende, men desværre overset, at kræftbehandlingen overser de alvorlige psykologiske konsekvenserne for patienterne, og helt centralt står patienternes frygt for at kræften vender tilbage. 

ASCO leverer løsninger på uligheden for Døllefjelde Musse

Af Kristian Lund d. 04. juni 2017 i Kræft

Tænk, nu skal man til Chicago for at lære, hvordan man kan skabe større lighed i kræftbehandlingen hjemme i Danmark.

<<  1 2 [34 5 6 7  >>  

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift