Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Alvorlig brøler af Sundhedsministeriet

Af Kristian Lund d. 10. januar 2017 i Politik

Hatten af. Sundhedsministeriet går sandelig grundig til værks i sin forundersøgelse af udfordringerne ved en dansk satsning på personlig medicin. Analysen er netop lagt frem og hver en sten en vendt – altså bortset fra én og den er ellers vigtig, nemlig spørgsmålet om, hvor danskerne befinder sig i forhold til gentest og personlig medicin.

Patientansvarlig læge truet indefra

Af Kristian Lund d. 15. december 2016 i Kræftplaner

Sjældent har et sundhedsinitiativ fundet så bred og stærk opbakning som den patientansvarlige læge, der skal rulles ud på kræftafdelingerne overalt i landet allerede i det nye år.

Onkologerne skifter formand forud for endnu et turbulent år

Af Kristian Lund d. 15. december 2016 i Kræft

Onkologerne har fået ny formand. Lars Henrik Jensen, der til daglig er overlæge ved Onkologisk Afdeling i Vejle med ansvar for tarm- og galdevejskræft, har netop overtaget posten for formand for DSKO fra Ulrik Lassen, professor og chef for fase 1 enheden på Rigshospitalet.

Hvorfor i ?&%&¤ lytter de aldrig til klinikerne?

Af Kristian Lund d. 28. november 2016 i Kræftplaner

Så er konstruktionen bag kræftplan IV’s patientansvarlige læge faldet på plads. Bag den står regeringen og Danske Regioner, og de har samarbejdet med Danske Patienter, Kræftens Bekæmpelse, Overlægeforeningen, Yngre Læger og Dansk Sygeplejeråd om udformningen.

Så man skulle tro, at der er fuld opbakning. Større kan det dårligt blive.

Vi har fået et stærkt medicinlandshold

Af Kristian Lund d. 22. november 2016 i Prioritering

Holdet bag Medicinrådet er sat, og det ser stærkt ud.
Endnu har patientforeningerne ikke besluttet sig for, hvem de skal repræsenteres af, men mon ikke det bliver Morten Freil, direktør for Danske Patienter, og Leif Vestergaard Pedersen, direktør for Kræftens Bekæmpelse. Alt andet vil være godt dumt.

Hold snitterne væk fra Løhde

Af Kristian Lund d. 22. november 2016 i Politik

Om få dage skal en ny regering sammensættes, og alt kan ske, når tre partier skal dele ministerposterne, og de alle vil have taburetter, man kan profilere sig på.

Katastrofen udeblev - igen

Af Kristian Lund d. 22. november 2016 i Prioritering

Det, der tegnede til at blive en katastrofe for regionerne, viser sig nu at blive til penge på bankkontoen.
Vi taler om hospitalernes omkostninger til dyr medicin. Det var selve baggrunden for etableringen af Medicinrådet og den voldsomme debat om konsekvenserne af dyre medicinske behandlinger, f.eks. på kræftområdet.

Falder Medicinrådet virkelig fra hinanden

Af Kristian Lund d. 27. oktober 2016 i Prioritering

Der bliver mere trængsel på tilskuerpladserne end ventet til Medicinalrådets møder, når det nye prioriteringsinstitut går i gang med sit arbejde straks i det nye år.

Oprindeligt var det tanken, at Medicinrådet skulle have 21 medlemmer og ingen tilskuere til møderne, men nu har de statslige repræsentanter, nemlig Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen, trukket sig og sat sig selv på ud på tilskuerpladserne, hvor de er blevet til observatører.

Hvor pokker blev armslængden af, Bent Hansen

Af Kristian Lund d. 24. oktober 2016 i Samfund, Prioritering

Så har Danske Regioner sendt sine udspil til det kommende Medicinråd i høring.
I sig selv er det lidt af en præstation, at løftet om at forslagene skulle komme her i oktober faktisk indfries. De må have haft travlt derude på Dampfærgevej, hvor regionsformand Bent Hansens tropper holder til.

Manglende adhærens er tabu – men det er livsfarligt

Af Kristian Lund d. 10. oktober 2016 i Samfund

Man skulle tro, at kræftpatienter vil være ekstremt opmærksomme på at tage deres medicin – men det er sandelig ikke tilfældet, viser et studie som blev diskuteret på ESMO.

<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>  

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift