Ny andenlinjebehandling til leverkræft godkendt

Stivarga (regorafenib) er blevet godkendt i EU til behandling af voksne patienter med hepatocellulært karcinom (HCC), som tidligere er blevet behandlet med Nexavar (sorafenib).

Godkendelsen er baseret på fase III-forsøget RESORCE, hvor Stivarga signifikant forlængede den samlede overlevelse hos patienter med progressiv HCC.  

Sammenlignet med placebo påviste Stivarga i RESORCE-studiet en signifikant forlænget samlet overlevelse (10,6 versus 7,8 måneder). De observerede bivirkninger under forsøget var i overensstemmelse med den allerede kendte sikkerhedsprofil for Stivarga og omfattede primært hududslæt, diarré, træthed og forhøjet blodtryk.

Stivarga er en oral mulitkinase inhibitor, som hæmmer vækst og spredning af kræftceller og blokerer den blodtilførsel, der får kræftceller til at vokse. Stivarga er godkendt i omkring 80 lande til behandling af metastaserende tyk- og endetarmskræft og spredte gastrointestinale stromale tumorer (GIST), og er i Sverige subventioneret for begge indikationer.

Stivarga (R) er den første godkendte andenlinjebehandling i Europa og USA til patienter med HCC.

Om hepatocellulært karcinom

Hepatocellulært karcinom (HCC) er den mest almindelige form for leverkræft og repræsenterer cirka 70-85 procent af alle former for leverkræft. Leverkræft er den sjette mest almindelige kræftsygdom i verden og er globalt den næsthyppigste årsag til kræftrelaterede dødsfald. Der diagnosticeres årligt mere end 780.000 tilfælde, og incidensen er stigende.