MSD Branding 930x180 Public
Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser


Kræftstamcellevæksten i tyktarmen bliver forstærket af fed kost

Amerikanske forskere har identificeret en specifik molekylærvej, der spiller en central rolle i sammenhængen mellem en fedtholdig kost og tumorvækst i tyktarmen.

Undersøgelsen er publiceret i Stem Cell Reports.

I prækliniske modeller har forskerne vist, at kræftstamcellevæksten i tyktarmen bliver forstærket af en fedtholdig diæt. Kræftstamceller er en delmængde af elastiske, aggressive maligne celler, som menes at være delvist ansvarlige for spredning og tilbagevenden af ​​kræft. Når forskerne blokerede JAK2-STAT3-cellesignalvejen, som er kendt for at fremme tumorvækst, skete der et fald i stigningen i kræftstamcellerne som følge af den fede diæt.

Forbindelsen mellem fedtholdig kost og stamcellevedligeholdelse blev bekræftet hos fedme-resistente mus.

FORSIDEN LIGE NU

Modermærkekræftpatienter kan snart tilbydes adjuverende behandling

12. september 2017 Hudkræft Signe Juul Kraft
ESMO2017: Fra ikke at kunne tilbyde nogen adjuverende behandling til modermærkekræftpatienter får lægerne, sandsynligvis inden for den nærmeste fremtid, hele to behandlingsmuligheder, som kan hjælpe med at forhindre tilbagefald. Det står klart efter, at…

Studier bekræfter dansk behandling af gynækologisk kræft

12. september 2017 Underlivskræft Signe Juul Kraft
ESMO2017: Den danske behandling af gynækologisk kræft har fat i den lange ende. Det viser to studier, der bekræfter dansk praksis i hhv. livmoderhalskræft og æggestokkræft.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift