Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser


Kræftstamcellevæksten i tyktarmen bliver forstærket af fed kost

Amerikanske forskere har identificeret en specifik molekylærvej, der spiller en central rolle i sammenhængen mellem en fedtholdig kost og tumorvækst i tyktarmen.

Undersøgelsen er publiceret i Stem Cell Reports.

I prækliniske modeller har forskerne vist, at kræftstamcellevæksten i tyktarmen bliver forstærket af en fedtholdig diæt. Kræftstamceller er en delmængde af elastiske, aggressive maligne celler, som menes at være delvist ansvarlige for spredning og tilbagevenden af ​​kræft. Når forskerne blokerede JAK2-STAT3-cellesignalvejen, som er kendt for at fremme tumorvækst, skete der et fald i stigningen i kræftstamcellerne som følge af den fede diæt.

Forbindelsen mellem fedtholdig kost og stamcellevedligeholdelse blev bekræftet hos fedme-resistente mus.

FORSIDEN LIGE NU

Medicinrådet: Keytruda giver vigtig klinisk merværdi for nogle blærekræftpatienter

16. november 2017 Underlivskræft Signe Juul Kraft
Keytruda (pembrolizumab) har en vigtig klinisk merværdi for patienter med lokalavanceret, inoperabel eller metastaserende blærekræft i performancestatus 0-1, som tidligere er behandlet med platinbaseret kemoterapi.

Medicinrådet: Evidensen for effekten af Opdivo til blærekræft er meget lav

16. november 2017 Underlivskræft Signe Juul Kraft
Evidensen for effekten af Opdivo (nivolumab) til behandling af blærekræft er ’meget lav’. Det vurderer Medicinrådets fagudvalg vedrørende blære- og urotelialkræf i en vurderingsrapport, hvor fagudvalget vurderer den kliniske merværdi af Opdivo til at være…

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift