Brystkræft
Kategori: Brystkræft
EMA anbefaler adjuverende Kisqali mod tidlig HR+/HER2-brystkræft
Skrevet af Signe Juul Kraft den . Skrevet i Brystkræft.
Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) anbefaler en markedsføringstilladelse til Kisqali (ribociclib) som adjuverende behandling af tidlig HR+/HER2-brystkræft. Behandlingen har nemlig vist sig i kombination med endokrin behandling at reducere risikoen for, at kræften vender tilbage.
Capivasertib-tillæg opretholder livskvalitet ved hormonreceptor-positiv, HER2-negativ fremskreden brystkræft
Skrevet af Signe Juul Kraft den . Skrevet i Brystkræft.
Capivasertib sammen med fulvestrant forsinker tiden til forringelse af livskvalitet og opretholder andre livskvalitetsdimensioner lige så godt som fulvestrant alene hos patienter med hormonreceptor-positiv, HER2-negativ fremskreden brystkræft.
Hypofraktioneret stråleterapi er lige så effektiv som normo-stråleterapi ved tidlig brystkræft
Skrevet af Bo Karl Christensen den . Skrevet i Brystkræft.
ESMO: Moderat hypofraktioneret strålebehandling er ikke-inferiør sammenlignet med normofraktioneret strålebehandling ved tidlig brystkræft, hvad angår risikoen for armlymfødem og overlevelse. Til gengæld ser behandlingen ud til at forlænge den samlede overlevelse hos patienterne.
Længeventede data slår fast: Perioperativ Keytruda øger overlevelsen ved triple negativ brystkræft
Skrevet af Bo Karl Christensen den . Skrevet i Brystkræft.
ESMO: Patienter med højrisiko, triple negativ brystkræft (TNBC) lever længere, når de har fået neoadjuverende Keytruda (pembrolizumab, pembro) og kemoterapi efterfulgt af pembro alene, hvilket lige nu er dansk standardbehandling. Det er en rigtig god nyhed, siger afdelingslæge Christina Bjerre.
Danske forskere tester personlig brystkræftscreening
Skrevet af Signe Juul Kraft den . Skrevet i Brystkræft.
Et nyt forskningsprojekt vil sammenligne det nuværende brystkræft-screeningsprogram med et program, der er tilpasset den enkelte kvindes risiko. Målet er at personliggøre og målrette brystkræftscreening i Danmark.
Enlige og kvinder uden arbejde afbryder oftere antihormonbehandling
Skrevet af Signe Juul Kraft den . Skrevet i Brystkræft.
Brystkræftpatienter, der bor alene eller står udenfor arbejdsmarkedet, afbryder oftere deres antihormonbehandling tidligt, hvilket øger risikoen for tilbagefald af brystkræft. Det konkluderer danske forskere i et nyt studie og opfordrer til målrettede støtteprogrammer.
Efter HER2-low-afgørelse: Patologerne er allerede klar til at tage næste skridt
Skrevet af Anne Mette Steen-Andersen den . Skrevet i Brystkræft.
Efter længere tids debat og intens ventetid anbefalede Medicinrådet på mødet i april Enhertu (trastuzumab deruxtecan, T-DXd) til patienter med HER2-low brystkræft. Og patologerne er faktisk allerede klar til at tage næste skridt.
Brystonkologer: CDK-4/6-hæmmere kan meget vel blive ny mulig adjuverende behandling
Skrevet af Bo Karl Christensen den . Skrevet i Brystkræft.
CDK-4/6-hæmmerne Kisqali (ribociclib) og Verzenios (abemaciclib) ligner hver især kandidater til at blive en ny behandlingsmulighed efter operation ved HER2-negativ, HR+ højrisiko tidlig brystkræft med lymfeknuder. De nyeste resultater fra fase III-studierne NATALEE og MonarchE er lovende, vurderer erfarne brystonkologer.
Analyse: Adjuverende trastuzumab øger overlevelsen ved tidlig HER2-positiv brystkræft
Skrevet af Bo Karl Christensen den . Skrevet i Brystkræft.
Behandling med trastuzumab alene eller i kombination med kemoterapi øger den invasive sygdomsfri overlevelse og den samlede overlevelse hos patienter med tidlig HER2-positiv brystkræft med uden spredning til lymfeknuderne.
Nogle brystkræftpatienter kan undgå fjernelse af alle lymfeknuder
Skrevet af Signe Juul Kraft den . Skrevet i Brystkræft.
Nogle kvinder med brystkræft kan måske undgå at få fjernet alle lymfeknuder i armhulen fremover. Det viser et dansk registerstudie.
Formand for Brystkræftforeningen: Færre vil dø af brystkræft med risikobaseret screening
Skrevet af Christina Alfthan den . Skrevet i Brystkræft.
I kræftplan V skal man styrke den risikobaserede screening, for så finder man kræften tidligere, og flere kvinder kan blive helbredt for sin kræft, siger Anja Skjoldborg Hansen, der er formand for Brystkræftforeningen. Hun mener også, at aldersgrænsen skal ændres fra 50 år til 40 år for første screening, da unge kvinder oftere får en mere aggressiv brystkræft.
Verzenios forbedrer PFS hos patienter med HR+ HER2-negativ avanceret brystkræft
Skrevet af Redaktionen den . Skrevet i Brystkræft.
ASCO: Kombinationen af Verzenios (abemaciclib) og fulvestrant forlænger den progressionsfri overlevelse (PFS) hos patienter med hormonreceptor-positiv (HR+), HER2-negativ avanceret brystkræft, der tidligere er progredieret på behandling med CDK4/6-hæmmer og endokrin terapi.
Adjuvant Bavencio forlænger livet hos patienter med tidlig triple-negativ brystkræft
Skrevet af Bo Karl Christensen den . Skrevet i Brystkræft.
ASCO: Adjuverende behandling med Bavencio (avelumab) forbedrer den samlede overlevelse (OS) hos patienter med højrisiko tidlig triple-negativ brystkræft (TNBC), selvom der ikke blev observeret en signifikant forbedring i sygdomsfri overlevelse (DFS).
Flotte PFS-resultater kan gøre Enhertu relevant for endnu flere med metastatisk brystkræft
Skrevet af Bo Karl Christensen den . Skrevet i Brystkræft.