Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Erleada godkendt til behandling af nmCRPC i Europa

Europa-Kommissionen har givet markedsføringstilladelse for Erleada (apalutamid) til behandling af voksne patienter med ikke-metastatisk kastrationsresistent prostatakræft (nmCRPC), der har stor risiko for at udvikle metastatisk sygdom.

Læs mere ...

Ny computermodel kan forudsige prostatakræft-forløb

Et internationalt hold af forskere fra Danmark og Tyskland har ud fra patientdata udviklet en computermodel, der kan være med til at forudse sygdomsforløbet for prostatakræft. Forskerne har samtidig fundet det enzym, der tyder på at være udløseren af nogle af de første mutationer i prostatakræft.

Læs mere ...

Lokal stråling øger overlevelse ved metastatisk prostatakræft

ESMO2018: Lokal strålebehandling forbedrer overlevelsen for nydiagnosticerede mænd med metastatisk prostatakræft med lav sygdomsbyrde, men ikke for dem med høj sygdsombyrde. Det viser data fra fase III-studiet STAMPEDE, som var blevet udvalgt til præsentation på søndagens Presidential Symposium på ESMO 2018.

Læs mere ...

EVALUERING AF PATIENTANSVARLIG LÆGE

Vigtigste erfaring: Vi må forventningsafstemme

Det er vigtigt at afstemme forventninger med patienterne, når de får tildelt en patientansvarlig læge (PAL). Det er en af de vigtigste erfaringer, som nogle af landets onkologiske afdelinger har gjort sig cirka to år inde i implementeringen af PAL.

Læs mere ...

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift