Praksisændrende: Ny type immunterapi imponerer mod metastatisk modermærkekræft

LAG3-antistoffet relatlimab i kombination med PD1-hæmmeren Opdivo (nivolumab) viser for første gang en højere samlet responsrate (ORR) og fortsætter med at vise overlegen progressionsfri overlevelse (PFS) hos patienter med tidligere ubehandlet, avanceret modermærkekræft sammenlignet med Opdivo alene.

Tarmmikrobiomet forudsiger respons på immunterapi

Den største undersøgelse til dato bekræfter sammenhængen mellem tarmmikrobiomet og respons på immunterapi mod moderrmærkekræft. Studiet belyser den potentielle indvirkning af god kost og tarmsundhed på overlevelseschancerne hos patienter, der får immunterapi.

Danske tal: Hudkræft i voldsom vækst

I løbet af seks år er antallet af registrerede hudkræftpatienter og nye tumorer fordoblet i Danmark. Det er en udvikling, der kun vil fortsætte, og som kommer til at belaste både hospitaler og praktiserende hudlæger, vurderer formand for Hudkræftdatabasen. 

Keytruda godkendt mod stadium IIB/C melanom i USA

Den amerikanske lægemiddelmyndighed, FDA, har godkendt Keytruda (pembrolizumab) til adjuverende behandling af voksne og pædiatriske (≥12 år) patienter med stadium IIB eller IIC melanom efter komplet resektion. 

Medicinrådet anbefaler Braftovi plus Mekinist mod modermærkekræft

Medicinrådet har besluttet at anbefale BRAF-hæmmeren Braftovi (encorafenib) i kombination med MEK 1/2-hæmmeren Mektovi (binimetinib) som mulig standardbehandling til patienter med ikke-resektabel eller metastatisk modermærkekræft med BRAF V600-mutation.