Rigshospitalet sætter fokus på gravide med kræft

Den 28. april afholder Rigshospitalet det første danske symposium om kræft i graviditeten. Symposiet har blandt andet til formål at skabe opmærksomhed om emnet og etablere et rådgivningscenter for gravide med kræft.

Vejen fra onkologerne til kardiologerne er blevet væsentligt kortere

Et stigende antal kræftpatienter får sekundært til deres kræftsygdom en kardiologisk diagnose – både fordi de lever længere, men også på grund af de mange, nye behandlingsmuligheder. Derfor er et tættere samarbejde mellem onkologerne og kardiologerne også et opprioriteret område.

EMA siger god for ny behandling mod sjælden øjenkræft

Det bispecifikke fusionsprotein Kimmtrak (tebentafusp) anbefales af  Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, til behandling af voksne patienter med den sjældne form for øjenkræft, uveal melanom. Behandlingen har nemlig vist sig at øge overlevelsen ved uveal melanom med næsten et halvt år.

Asiatiske patienter skaber debat om godkendelse af ny kræftmedicin

I flere store forsøg med kræftmedicin er overlevelsesgevinsten større i Asien end i resten af verden. Overlæge og medlem af Medicinrådets fagudvalg vedrørende leverkræft, Ole Larsen, mener ikke, at man på baggrund af asiatiske data bør anbefale medicin til danske kræftpatienter.

Den personlige onkologi rykker støt ind på klinikkerne

Drømmen om personlig onkologi er en drøm om effektive behandlinger til alle patienter og særligt dem, der står uden muligheder, når standardbehandlingen fejler. Men hvor langt er drømmen egentlig fra virkelighed?

Helgenomanalyser bliver billigere og billigere

På få år er prisen på analyse af genomet styrtdykket, og faldet fortsætter. Dermed er området inde i en transition - fra exom sekventering til kortlægning af hele genomet. To eksperter analyserer udviklingen.