Region Syddanmark etablerer fire nye senfølgeklinikker
Region Syddanmark har bevilliget 5,5. millioner kr. til fire nye senfølgeklinikker, som skal samle de forskellige tilbud om hjælp til håndtering af senfølger efter kræft, der allerede eksisterer i regionen.
Nye metoder i Medicinrådet: Livskvalitet skal måles efter danske forhold
Der er publiceret danske, såkaldte EQ-5D-5L-præferencevægte, som bruges til at måle patienters livskvalitet. Dem skal medicinalvirksomheder nu bruge i ansøgninger til Medicinrådet.
Nye robotter skal bidrage til mere skånsomme kræftoperationer
De første kræftpatienter er nu blevet opereret i urinvejene eller i underlivet af to nye avancerede robotter på Aarhus Universitetshospitals (AUH). De to robotter vil årligt komme over 600 patienter til gavn, oplyser Region Midtjylland.
Dansk studie undersøger Lonsurf-kombination ved kræft i øvre GI
Et igangværende dansk studie undersøger, om tabletbehandlingen Lonsurf (trifluridin/tipiracil) sammen med angiogenesehæmmeren Avastin (bevacizumab) kan øge overlevelsen for patienter med metastatisk mave- og spiserørskræft.

Kræftens Bekæmpelse vil inddrages i drøftelserne om fremtidens børnekræftbehandling
Kræftens Bekæmpelse forventer at blive inddraget, når Sundhedsstyrelsen genoptager drøftelserne om fremtidens børnekræftbehandling efter påske.
Succes med RAS-hæmmer giver håb om en ny kategori af kræftbehandlinger
Man har forsøgt i årtier, og nu er det endelig lykkes at udvikle en hæmmer målrettet den mest udbredte af de kræftdrivende RAS-mutationer, K-RAS. 2020 blev året hvor potentialet foldede sig ud for alvor.

Dansk lægemiddel ser ud til at bekæmpe resistens på tværs af kræftsygdomme
SABCS: Cellelinjer og farmakodynamiske studier peger på, at præparatet SCO-101 kan modvirke kemoterapiresistens, og sandsynligvis også resistens overfor anti-hormonbehandling ved brystkræft, vurderer danske forskere på kongressen SABCS 2020.
Bispebjerg har skabt sammenhæng for uhelbredeligt syge kræftpatienter
Siden 2013 har mave-tarmkirurgisk- og medicinsk afdeling på Bispebjerg Hospital haft fokus på at fremme og systematisere den tidlige basispalliative indsats over for uhelbredeligt syge kræftpatienter. Det har båret frugt, og afdelingen oplever, at der er stor interesse for indsatsen flere steder i landet.
DSKO: Kræftpatienter skal prioriteres til vacciner mod covid-19
Dansk Selskab for Klinisk Onkologi (DSKO) anbefaler, at kræftpatienter prioriteres til vaccination mod covid-19, da det er afgørende for patienternes overlevelse. Det skal ske ud fra samme principper som ved influenza-vaccinationen, foreslår DSKO - dog med visse forbehold.
Viden om enzyminteraktioner skal bidrage til udvikling af nye kræftmidler
Større indsigt i, hvordan interaktionen mellem histoner og HDAC-enzymer foregår, kan potentielt bidrage til udviklingen af mere specifikke HDAC-inhiberende kræftmidler.
Overlæger fra arbejdsgruppe kan ikke genkende tre modeller for kræftramte børn og familier
To overlæger fra en arbejdsgruppe under Sundhedsstyrelsen, som har kortlagt behandlingen for børnekræft i Danmark, var noget overraskede efter et samråd med sundhedsminister Magnus Heunicke.
