Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Fem nye projekter får støtte af DCCC

Fem netværksgrupper og initiativer har samlet fået tildelt 900.000 kr. af Danish Comprehensive Cancer Center – DCCC til at støtte nationale og tværfaglige projekter.

Læs mere ...

Danske forskere overraskes ofte over data i sundhedsregistre

Danmark er et af de lande i verden, der har flest sundhedsregistre. Muligheden for at koble data fra forskellige registre og databaser via CPR-numre giver unikke muligheder for at finde svar på sundheds- og samfundsrelaterede spørgsmål som f.eks. hvorfor nogle mennesker bliver ramt af kræft og andre ikke.

Læs mere ...

Stadig for lange ventetider for visse kræftpatienter

Hver femte kræftpatient får stadig ikke behandling indenfor de anbefalede tidsfrister.  Det viser nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen. Især venter patienter med bugspytkirtelkræft for længe, ligesom det indenfor brystkræft går den forkerte vej.

Læs mere ...

Børn af kræftramte klarer sig dårligere

Børn, hvis forældre bliver ramt af kræft, klarer sig dårligere i skolen og senere i deres liv end andre børn. Det viser et kohortestudie fra Københavns Universitet med data fra en million danskere.

Læs mere ...

Manden indeni SKA stopper

Chefen  for uddannelsesorganisationen SKA, Peter Michael Vestlev, følger ikke med, hvis projektet videreføres af Region Sjælland efter den hidtidige partner, Region Hovedstaden sidste år trak sit bidrag.

Læs mere ...

Genomdatabasen bag lås og slå hos Risø

Arbejdet med at gøre det Nationale Genomcenter så sikkert som overhovedet muligt skrider planmæssigt frem og senest er det afgjort at selve databasen skal huses af den tidligere atomstation Risø på en halvø nord for Roskilde. 

Læs mere ...

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift