Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Manden indeni SKA stopper

Chefen  for uddannelsesorganisationen SKA, Peter Michael Vestlev, følger ikke med, hvis projektet videreføres af Region Sjælland efter den hidtidige partner, Region Hovedstaden sidste år trak sit bidrag.

Læs mere ...

Vi vil gerne være med til at lave forsøg med cannabis

I stedet for at bruge størstedelen af de økonomiske midler i den nye forsøgsordning med medicinsk cannabis på administration og overvågning, bør man bruge penge på lodtrækningsforsøg, der kan fortælle noget om cannabissens effekt og sikkerhed. Det mener formand for Dansk Selskab for Klinisk Onkologi (DSKO), Lars Henrik Jensen.

Læs mere ...

Status i tal: Medicinrådets første år

Medicinrådets første leveår gik ikke stille af sig. Habilitetsregler og en afvisning af et lægemiddel til behandling af en alvorlig type muskelsvind var noget af det, der vakte mest opsigt i offentligheden.

Læs mere ...

Jørn Herrstedt bliver formand for fagudvalget for æggestokkræft

Rettelse!

Onkologisk Tidsskrift har skrevet, at overlæge Gabor Liposits bliver formand for fagudvalget vedrørende kræft i æggestokkene, men en anden kandidat meldte sig i sidste øjeblik. Og det blev den anden kandidat, professor i klinisk onkologi, Jørn Herrstedt, som nu er udpeget som formand. Det bliver dermed ham, der skal sætte gang i godkendelsen af ny, livsvigtig medicin til kvinder med kræft i æggestokkene – et arbejde, som har ligget brak i et år. Vi beklager fejlen!

Læs mere ...

DSKO-formand: Cannabis-ordningen udfordrer tilliden til lægen

Den forsøgsordning med medicinsk cannabis til blandt andre kemopatienter, som trådte i kraft ved årsskiftet, giver patienterne urealistiske forventninger og udfordrer tillidsforholdet mellem læge og patient. Det mener formand for Dansk Selskab for Klinisk Onkologi (DSKO), Lars Henrik Jensen.

Læs mere ...

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift