- først med nyheder om medicin

Onkologisk formand om ny kræftpakke: Tiden må vise, hvor meget det hjælper

Kræftområdet får et løft på en mia. kroner, der skal gå til et generelt løft på sygdomsområdet samt en helt ny kræftpakke. Det er glædeligt og længe ventet, men tiden må vise, om det er nok, siger Michael Borre, der er formand for Dansk Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG).

Politikere: Ny taskforce på kræftområdet er en papirtiger

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) har oprettet en politisk taskforce som en del af genopretningsplanen på kræftområdet, men indtil videre har politikerne kun fået nyttesløse statusorienteringer, lyder det fra to sundhedsordførere.

Kræftens Bekæmpelse: Ny sundhedspakke giver håb til patienter

Kræftplan V, flere penge til kræftområdet, tilskud til behandling af tandskader efter kræft og et pilotprojekt om screening for lungekræft. Det er blandt initiativerne i regeringens sundhedspakke, som får stor ros af Kræftens Bekæmpelse.

Særrapport kommer ikke med svar på regionale forskelle i lungekræftoverlevelse

En ny særrapport fra Dansk Lunge Cancer Gruppe (DLCG), der har undersøgt årsagerne til de store regionale forskelle i lungekræftoverlevelse, kommer ikke med svar på, hvorfor lungepatienter i visse regioner overlever længere end i andre regioner. Det er derfor fortsat uklart, hvorfor Region Sjælland bliver ved med at halte efter de andre fire regioner. 

Pointsystem skal udnytte sygeplejerskeressourcer bedre på kræftafdeling

I genopretningsplanen for kræftområdet efterlyses der en bedre brug af personaleressourcer ude på kræftafdelingerne. På Regionshospitalet Gødstrup har de siden 2021 udviklet et nyt værktøj, der kan beregne patienternes behov for pleje for at udnytte ressourcerne bedre på afdelingerne.

Kræftskandalen koster syv millioner i fratrædelsesaftaler

Kammeradvokaten vurderer, at Aarhus Universitetshospital har begået en række bevidste fejl i kræftskandalen på mave- og tarmkirurgisk afdeling. Sagen har nu kostet hospitalsdirektør Poul Blaabjerg og lægefaglig direktør Claus Thomsen jobbet. De to fyrede direktører får tilsammen mere end syv millioner med sig i fratrædelsesaftaler. 

Kræftlægerne har fået ny formand

Den nye formand for Dansk Selskab for Klinisk Onkologi (DSKO) er Malene Støchkel Frank, der er afdelingslæge på Sjællands Universitetshospital.

DSKO til Brostrøm: Stop den medicinske kræftbehandling i det private – for patienternes skyld

De kliniske onkologers selskab, DSKO, opfordrer Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, til at sætte en stopper for et samarbejde mellem private og offentlige hospitaler, hvor kvinder med metastatisk brystkræft betaler sig til behandling med Enhertu (trastuzumab deruxtecan, T-DXd), selvom kræftmidlet er blevet afvist af Medicinrådet. 

Forskning: Så empatiske er kommende onkologer

Et nyt studie fra Syddansk Universitet viser, at der er stor forskel på, hvor empatiske medicinstuderende er – alt efter, om de for eksempel vil være psykiater, onkolog eller kirurg.