Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Ny aftale giver rekordrabat på sygehusmedicin

Sundhedsministeriet, Danske Regioner og Lægemiddelindustriforeningen er i dag blevet enige om en ny prisaftale, som betyder, at listepriserne på sygehusmedicin for første gang sænkes med mere end 10 pct.

Læs mere ...

Arne Rolighed: Lokal, national medicinvurdering giver ulighed

Prioritering af nye behandlinger bør foregå ved det europæiske lægemiddelagentur, EMA, og ikke lokalt i de enkelte lande, mener tidligere sundhedsminister Arne Rolighed, efter at Medicinrådet i januar valgte ikke at anbefale Revlimid (lenalidomid) som mulig standard vedligeholdelsesbehandling af myelomatose.

Læs mere ...

Ny DSKO-formand: Uddannelse er hele vores fremtid

Synlighed og uddannelse er nogle af de fokusområder, som afdelingslæge Lotte Engell-Nørregård fra Onkologisk Afdeling, Herlev Hospital, kommer til at have i sin nye rolle som formand for Dansk Selskab for Klinisk Onkologi (DSKO), fortæller hun i dette interview.

Læs mere ...

En procent af patienter koster 27 procent af alle sundhedsudgifter

Sundhedsudgifterne er langtfra ligeligt fordelt blandt de danske patienter. De ti procent dyreste patienter står for 71 procent af sundhedsudgifterne i hospitals- og praksissektoren, hvilket svarer til 60 milliarder kroner ud af en samlet udgift i regionerne på 84 milliarder kroner.

Læs mere ...

Alliance skal modarbejde ulighed i kræftbehandlingen

Kræftens Bekæmpelse er klar til at invitere til det første indledende møde om en alliance mellem parter i sundhedsvæsnet, der vil arbejde sammen om at bekæmpe social ulighed i kræft, fortæller direktør i Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker.

Læs mere ...

MTV om HPV-vaccination af drenge sendt i høring

Sundhedsstyrelsen har sendt en medicinsk teknologivurdering (MTV) om HPV-vaccination til drenge i høring. Den færdige MTV-rapport ventes offentliggjort i maj 2019, sammen med Sundhedsstyrelsens faglige anbefalinger for området.

Læs mere ...

Sygehusdirektør fyret efter brystkræft-skandale

Vagn Bach, direktør for Næstved-Ringsted-Slagelse Sygehuse har mistet jobbet i kølvandet på skandalen med for ringe brystkræftundersøgelser på Ringsted Sygehus. Og afdelingen, der udfører undersøgelserne for brystkræft, foreslås flyttet til Sjællands Universitetshospital.

Læs mere ...

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift