Steen Werner fortjener et rap over nallerne

- først med nyheder om medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Unge kræftpatienter har markant forhøjet risiko ved covid-19

ESMO: Risikoen for at dø af covid-19 er tre til fire gange højere for yngre mennesker, som enten har eller har haft kræft, end for andre covid-19-patienter. Trods det er kræftpatienter hidtil ikke så ofte kommet i intensiv behandling eller fået ventilation, som andre covid-19-patienter.

Læs mere ...

Patientrepræsentanter i strid med Medicinrådets formænd

Referatet fra det møde i juni, hvor Medicinrådet besluttede for fjerde gang at sige nej til at give større børn og unge med spinal muskel atrofi (SMA) adgang til lægemidlet Spinraza (nusinersen) bliver mødt med kritik at rådets to patientrepræsentanter.

Læs mere ...

Leif Vestergaard Pedersen: Det retfærdige sundhedsvæsen er en illusion

I et velfærdssamfund som det danske er vi nu og i fremtiden ud over evidens også nødt til at træffe beslutninger med udgangspunkt i visioner, formodninger og ikke mindst ud fra, hvad der er etisk forsvarligt, mener Leif Vestergaard Pedersen, som er patient-repræsentant i Medicinrådet og medlem af Etisk Råd.

Læs mere ...

Patienter med SCLC har fortsat et stort udækket behandlingsbehov

Anders Green

ESMO: Danske patienter med småcellet lungekræft (SCLC) har fortsat en dårlig prognose og oplever et stort udækket behandlingsbehov og sådan vil det fortsætte indtil der kommer behandlingsfremskridt for SCLC, sådan som det sker med ikke-småcellet lungekræft (NSCLC), mener professor i klinisk epidemiologi, Anders Green.

Læs mere ...

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift