Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

MTV om HPV-vaccination af drenge sendt i høring

Sundhedsstyrelsen har sendt en medicinsk teknologivurdering (MTV) om HPV-vaccination til drenge i høring. Den færdige MTV-rapport ventes offentliggjort i maj 2019, sammen med Sundhedsstyrelsens faglige anbefalinger for området.

Læs mere ...

Arne Rolighed: Lokal, national medicinvurdering giver ulighed

Prioritering af nye behandlinger bør foregå ved det europæiske lægemiddelagentur, EMA, og ikke lokalt i de enkelte lande, mener tidligere sundhedsminister Arne Rolighed, efter at Medicinrådet i januar valgte ikke at anbefale Revlimid (lenalidomid) som mulig standard vedligeholdelsesbehandling af myelomatose.

Læs mere ...

Region Nordjylland indgår aftale om industrisamarbejde

Region Nordjyllands forretningsudvalg har godkendt en samarbejdsaftale mellem regionen og Lægemiddelindustriforeningen (Lif), der sikrer åbenhed og klare rammer om sundhedspersonalets deltagelse i kurser, konferencer og efteruddannelse støttet af lægemiddelvirksomheder.

Læs mere ...

Kræft dominerer stadig lægemiddeludviklingen

Kræft er stadig det sygdomsområde, hvor der blev godkendt flest nye lægemidler. I alt modtog 23 nye kræftlægemidler en positiv vurdering af Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, i 2018, ud af samlet set 84 positive vurderinger.

Læs mere ...

Patienterne henter kræftnyheder på Twitter

ESMO2018: Det sociale medie Twitter er en platform, hvor mange kræftpatienter søger hen for at dele og diskutere deres erfaringer med sygdommen. En spansk forskergruppe har analyseret en uges tweets om brystkræft og konkluderer blandt andet, at forebyggelse er toptema, og at langt de fleste medicinske oplysninger på Twitter er sande.

Læs mere ...

Fem nye projekter får støtte af DCCC

Fem netværksgrupper og initiativer har samlet fået tildelt 900.000 kr. af Danish Comprehensive Cancer Center – DCCC til at støtte nationale og tværfaglige projekter.

Læs mere ...

Danske forskere overraskes ofte over data i sundhedsregistre

Danmark er et af de lande i verden, der har flest sundhedsregistre. Muligheden for at koble data fra forskellige registre og databaser via CPR-numre giver unikke muligheder for at finde svar på sundheds- og samfundsrelaterede spørgsmål som f.eks. hvorfor nogle mennesker bliver ramt af kræft og andre ikke.

Læs mere ...

Sygehusdirektør fyret efter brystkræft-skandale

Vagn Bach, direktør for Næstved-Ringsted-Slagelse Sygehuse har mistet jobbet i kølvandet på skandalen med for ringe brystkræftundersøgelser på Ringsted Sygehus. Og afdelingen, der udfører undersøgelserne for brystkræft, foreslås flyttet til Sjællands Universitetshospital.

Læs mere ...

3,5 millioner til eksperimentel kræftkirurgi

Danske sygehusafdelinger kan igen søge om midler til at varetage eksperimentel kræftkirurgi. Ansøgningsrunden varer frem til den 13. marts 2019, hvor interesserede sygehusafdelinger i regionerne kan søge om midler til at varetage de eksperimentelle kræftkirurgiske funktioner. 

Læs mere ...

Genomdatabasen bag lås og slå hos Risø

Arbejdet med at gøre det Nationale Genomcenter så sikkert som overhovedet muligt skrider planmæssigt frem og senest er det afgjort at selve databasen skal huses af den tidligere atomstation Risø på en halvø nord for Roskilde. 

Læs mere ...

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift