Samfund
Sophie Løhde lover at forebyggelse kommer med i endelig Kræftplan V
Skrevet af Bo Karl Christensen den . Skrevet i Samfund.
Forebyggelse indgår ikke i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V, men det er der en god grund til, forklarer Jonas Egebart, direktør i Sundhedsstyrelsen. Sophie Løhde lover dog, at forebyggelse vil indgå i den endelige Kræftplan V.
Sundhedsstyrelsens svar til Danske Regioner: Økonomien er tænkt med i vores anbefalinger til Kræftplan V
Skrevet af Bo Karl Christensen den . Skrevet i Samfund.
Danske Regioner efterlyser økonomi til at løfte Sundhedsstyrelsens nye 11 faglige anbefalinger til en Kræftplan V. Styrelsens direktør Jonas Egebart forsikrer regionerne om, at styrelsens anbefalinger er lavet ud fra den politisk satte ramme på 600 millioner kroner.
Danske Regioner savner større fokus på forebyggelse i oplæg til Kræftplan V
Skrevet af Redaktionen den . Skrevet i Samfund.
Danske Regioner savner et større fokus på forebyggelse i oplægget til Kræftplan V, som Sundhedsstyrelsen præsenterede i dag ved et pressemøde.
Mangel på patologer forsinker udredningen af kræft
Skrevet af Mads Moltsen den . Skrevet i Samfund.
De danske patologer er så udfordrede på kapacitet, at det er vanskeligt og til tider umuligt at overholde svartiderne i kræftpakkeforløbene – også selvom kræftudredning er øverst på patologernes to do-liste. De forsinkede svar på kræft- og rutineprøver kan være livstruende for de patienter, der venter på dem.
Professor reagerer på manglende indsats: Der skal ske noget radikalt nyt med palliationen i Danmark
Skrevet af Mads Moltsen den . Skrevet i Samfund.
Palliationsprofessor Mogens Grønvold tror ikke længere på, at en oprustning og udbygning af palliative teams og hospicer vil løse de massive og årelange udfordringer med manglende adgang til specialiseret palliation. I stedet mener han, at udbygningen af palliationen i langt højere grad skal foregå i det øvrige sundhedsvæsen – blandt andet på de kardiologiske, nefrologiske, neurologiske og lungemedicinske hospitalsafdelinger.
Camilla Qvortrup valgt som ny DMCG-formand
Skrevet af Bo Karl Christensen den . Skrevet i Samfund.
Overlæge Camilla Qvortrup fra Rigshospitalets kræftafdeling overtager stafetten som DMCG-formand efter Michael Borre, der har siddet på posten i 12 år. Det er med stolthed og ydmyghed, at jeg påtager mig formandskabet, skriver Camilla Qvortrup.
Tidligere Medicinrådsmedlem: Manglende politisk ramme skaber forvirring og uens beslutninger i Medicinrådet
Skrevet af Helle Torpegaard den . Skrevet i Samfund.
Leif Vestergaard Pedersen, tidligere medlem af Medicinrådet og nuværende formand for Det Etiske Råd, mener, at den måde, Medicinrådet arbejder på, bør reformeres. Ifølge ham lider rådet under uklare politiske rammer for sit arbejde, og det kan føre til uensartede beslutninger og unødigt brug af ressourcer. Han argumenterer for, at regionspolitikere bør give rådet en tydelig vejledning, så beslutningerne kan træffes med en mere gennemsigtig og politisk forankret prioritering.
Michael Borre stopper som formand for betydningsfuldt kræftsamarbejde efter 12 år
Skrevet af Redaktionen den . Skrevet i Samfund.
Professor Michael Borre, 66, træder tilbage som formand for kræftsamarbejdet DMCG.dk ved generalforsamlingen 28. november. Det markerer afslutningen på 12 års indsats, hvor han har spillet en central rolle i at styrke kvaliteten og organiseringen af dansk kræftbehandling.
Danske kræftoverlevere med lav social status modtager sjældnere PRO-spørgeskemaer
Skrevet af Signe Juul Kraft den . Skrevet i Samfund.
Kræftoverlevere med lavere uddannelse og indkomst har større sandsynlighed for enten ikke at modtage eller ikke at besvare spørgeskemaer om patientrapporterede resultater (PRO). Det viser et dansk studie, som peger på, at arbejdsgangene omkring PRO spiller en væsentlig rolle.
Den aldersstandardiserede incidensrate er faldet for flere kræftformer
Skrevet af Signe Juul Kraft den . Skrevet i Samfund.
Selvom der samlet set er flere danskere, der får kræft, er den såkaldt aldersstandardiserede incidensrate faldet for en række kræfttyper. Det viser seneste tal fra Sundhedsdatastyrelsen.
Nyt makkerpar i spidsen for Medicinrådet
Skrevet af Redaktionen den . Skrevet i Samfund.
Danske Regioners bestyrelse har torsdag udpeget cheflæge ved Aalborg Universitetshospital Birgitte Klindt Poulsen som ny forperson for Medicinrådet fra 1. februar 2025. Samtidig bliver vice- og centerdirektør ved Rigshospitalet Jannick Brennum ny næstforperson.
Alvorlige sygdomme underfinansieres: Få danske eliteforskere sidder på forskningsmidlerne
Skrevet af Bo Karl Christensen den . Skrevet i Samfund.
Støtten til forskning i sygdomme som tarmkræft, KOL, bulimi, blodprop i hjertet, iskæmisk stroke og kronisk nyresygdom får en markant mindre bid af de danske forskningsmilliarder i forhold til deres sygdomsbyrde end andre sygdomme. Samtidig sidder en lille gruppe af danske eliteforskere på mere end halvdelen af midlerne.
Onkolog rådgiver bevidst ikke om behandling i det private
Skrevet af Sofie Korsgaard den . Skrevet i Samfund.
Selvom mange kræftpatienter har mulighed for at købe sig til behandling i det private eller i udlandet, er det ikke noget, onkolog Peter Meldgaard aktivt råder sine patienter til at gøre brug af. Han vil ikke være med til at øge uligheden i sundhed, lyder det.
Patientforeninger: Lægers praksis er problematisk – men forståelig
Skrevet af Natacha Houlind Petersen den . Skrevet i Samfund.