Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Flere vesteuropæere dør af kræft end af hjerte-karsygdom

Selvom hjerte-karsygdomme er den største dræber på verdensplan, har kræft nu overhalet hjerte-karsygdom som den vigtigste dødsårsag i 12 europæiske lande, inklusiv Danmark.

Det viser nye data, offentliggjort i European Heart Journal.

I ni af de 15 lande, der var medlemmer af EU inden 2004 samt i et andet land, der sluttede sig til EU efter 2004, dør flere mænd nu af kræft end af hjertekarsygdomme. Disse lande er: Belgien, Danmark, Frankrig, Italien, Luxembourg, Holland, Portugal, Slovenien, Spanien og Storbritannien. Det er også tilfældet i Norge og Israel, som ikke er medlemmer af EU.

Blandt kvinder er der flere, der dør af kræft end af hjerte-karsygdomme, i Danmark og Israel.

I årene 2010-2014 døde der cirka 8.100 mænd og 7.400 kvinder om året af kræft i Danmark. Til sammenligning døde der i 2012 i alt 6.641 kvinder og 6.417 mænd af en hjerte-karsygdom.

 

Hjerte-karsygdomme forårsagede mere end fire mio. dødsfald hvert år i Europa i 2011, hvilket svarer til 45 procent af alle dødsfald. Imidlertid har succes ved forebyggelse og behandling af sygdommen ført til store fald i forekomsten af hjerte-karsygdomme i en række lande, primært i Vesteuropa.

FORSIDEN LIGE NU

Danske forskere videreudvikler ultrapræcis MR-scanningsteknologi

16. marts 2018 Diagnostik Signe Juul Kraft
En ny, ultrapræcis metode til brug ved MR-scanning af blandt andet kræftpatienter vil blive både billigere og nemmere, hvis det med et nyt projekt fra DTU Elektro lykkes at skabe en såkaldt SPIN BANK.

Nationalt netværk skal sætte fokus på fælles beslutningstagning

16. marts 2018 Samfund Signe Juul Kraft
Danish Comprehensive Cancer Center (DCCC) har givet 140.000 kr. til at starte et nyt nationalt netværk for såkaldt ’shared decision making’ (fælles beslutningstagning) inden for strålebehandling af brystkræft.