Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
Uafhængig akademisk forskning er truet af manglende midler og utilstrækkelig lovgivning, pointerer ESMOs tidligere formand Rolf A. Stahel, der er medstifter af CAREFOR.Uafhængig akademisk forskning er truet af manglende midler og utilstrækkelig lovgivning, pointerer ESMOs tidligere formand Rolf A. Stahel, der er medstifter af CAREFOR.

Europæiske kræftorganisationer vil have EU til at sikre uafhængig forskning

ESMO2017: EU bør hurtigst muligt øge sin støtte til uafhængig akademisk forskning, til gavn for kræftpatienter, opfordrer tre ledende europæiske kræftforeninger .

De tre foreninger, der er samlet i CAREFOR (Clinical Academic Cancer Research Forum) kommer med deres opfordring i en artikel i ESMO Open.

”Uafhængig akademisk forskning er truet af manglende midler og utilstrækkelig lovgivning. Vi arbejder tæt sammen med EU-institutioner og kan sikre, at Europa bliver udstyret med en effektiv lovramme og en vision om at blive det bedste sted for forskning og innovation til gavn for kræftpatienter,” siger tidligere formand for ESMO og medstifter af CAREFOR, Rolf A. Stahel.

I artiklen beskriver CAREFOR de finansierings- og lovgivningsmæssige udfordringer, som akademiske forskere står over for, samt behovet for at fremme samarbejde om kræftforskning ved at udvikle nye tilgange til kliniske forsøg.

CAREFOR mener, at de tre hovedområder, der vil være til gavn for akademisk forskning, er personlig medicin, patientcentreret innovation og sjældne kræftformer.

”Kræft er en kompleks sygdom, der kontinuerligt udvikler sig under behandling. Nye opdagelser har vist, at der er et enormt antal kræftundertyper, som hver har unikke egenskaber. En kombination af grundforskning og klinisk forskning spiller en stadig vigtigere rolle i udviklingen af skræddersyede behandlingsmuligheder, der fører til forbedrede terapeutiske strategier,” siger tidligere formand for European Association for Cancer Research (EACR) Richard Marais i en pressemeddelelse.

Fra lægemiddelfokus til patientfokus

CAREFOR påpeger, at med 3,2 mio. nye tilfælde af kræft om året i Europa, og i betragtning af det stigende antal patienter med sjældne kræftsygdomme, er ikke-kommerciel forskning afgørende, da det har potentialet til at optimere behandlingsstrategier for hyppige kræftformer samt imødegå de udækkede behov hos sjældne kræftpatienter gennem brug af nye metoder til bevisgenerering og evaluering.

”Uafhængige forskere behandler pragmatiske spørgsmål, der er kritisk relevante for behandling af patienter i det virkelige liv, herunder – men ikke begrænset til – kombination af behandlinger og behandlingsvarighed, således at der tages hensyn til medicinsk værdi og klinisk relevans af behandlingerne,” siger formand for European Organisation for Research and Treatment of Cancer (EORTC) Denis Lacombe.

I CAREFOR’s artikel lyder det endvidere, at uafhængige samarbejdsvillige forskningsplatforme er i den bedste position til at optimere videnudvikling. Det vil kunne give et skift fra den traditionelle lægemiddelcentrerede forskning og godkendelsesproces til en mere patientcentreret tilgang.

”Målet er at finde det forsøg, der passer til patienten, snarere end at finde patienter, der er egnede til forsøget. For at opnå dette er det grundlæggende, at de eksisterende udfordringer, som uafhængige akademiske forskere står overfor, løses. De nøgleproblemer, som vi opfordrer EU-institutionerne til at tage fat på, omfatter passende gennemførelse af reglerne om kliniske forsøg og databeskyttelse, behovet for finansiering til uafhængig forskning og behovet for at fremme akademiske samarbejdsmiljøer. Vi opfordrer også til en fælles EU-database til at spore alle kliniske forsøg i Europa,” siger Rolf A. Stahel og sammenfatter:

"Akademisk og uafhængig forskning hjælper med at spare tid, sænker omkostningerne, fremskynder kommerciel lægemiddeludvikling og forbedrer adgangen til patienter.”

 

Om CAREFOR

CAREFOR (The Clinical Academic Cancer Research Forum) er et fælles initiativ taget af European Association for Cancer Research (EACR), European Organisation for Research and Treatment of Cancer (EORTC) og European Society for Medical Oncology (ESMO).

Tags: ESMO2017

FORSIDEN LIGE NU

Danske forskere videreudvikler ultrapræcis MR-scanningsteknologi

16. marts 2018 Diagnostik Signe Juul Kraft
En ny, ultrapræcis metode til brug ved MR-scanning af blandt andet kræftpatienter vil blive både billigere og nemmere, hvis det med et nyt projekt fra DTU Elektro lykkes at skabe en såkaldt SPIN BANK.

Nationalt netværk skal sætte fokus på fælles beslutningstagning

16. marts 2018 Samfund Signe Juul Kraft
Danish Comprehensive Cancer Center (DCCC) har givet 140.000 kr. til at starte et nyt nationalt netværk for såkaldt ’shared decision making’ (fælles beslutningstagning) inden for strålebehandling af brystkræft.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift