Skip to main content

 

- først med nyheder om medicin

Nye præciseringer af regler for henvisning og visitation på kræftområdet

Sundhedsstyrelsen har lavet en tydeligere beskrivelse af regler og begreber i forbindelse med henvisning og visitation på hospitaler, med et særligt fokus på reglerne inden for kræftområdet.

Baggrunden for præciseringerne er det store fokus på brystkræftområdet, og den usikkerhed, der har været blandt læger og andre sundhedsprofessionelle om principper for henvisning og visitation til sygehusbehandling.

Arbejdet, der førte til præciseringerne, blev sat i gang efter drøftelser i et åbent samråd i Sundheds-og Ældreudvalget den 22. oktober 2019 om mangelfulde brystkræftundersøgelser. Her anmodede Sundheds-og Ældreministeriets departement Sundhedsstyrelsen om en afklaring af generelle principper for henvisning og visitation til sygehusbehandling, med særligt fokus på kræft.

Efterfølgende har Sundhedsstyrelsen holdt en række møder med blandt andet regionerne, Lægeforeningen og de praktiserende lægers organisation, PLO. På møderne er generelle principper for henvisning og visitation til sygehusbehandling blevet drøftet med særligt fokus på, hvilke udfordringer der opleves på området, herunder behovet for præcisering af begreber og regler på området.

I forlængelse af de præciseringer, som Sundhedsstyrelsen har foretaget, vil styrelsen udarbejde nyt informationsmateriale, så reglerne og begreberne bliver lettilgængelige for flere målgrupper. Her vil styrelsen inddrage relevante parter, særligt Kræftens Bekæmpelse. Det forventes, at materialet er klart til sommer.

På grund af det store fokus på brystkræftområdet, ikke mindst i Region Sjælland, har Sundhedsstyrelsen planlagt et særligt forløb med regionen, med fokus på at styrke udredning og behandling af kvinder med brystkræft. Dialogen med Region Sjælland vil blandt andet handle om organisering og faglig ledelse af brystkræftområdet.

Kultur