Skip to main content

 

- først med nyheder om medicin

Tarmbakterier forbedrer effekten af immunterapi hos mus

Amerikanske forskere har opdaget, at bakterier, der normalt lever i tarmen, kan ophobes i tumorer og forbedre effektiviteten af ​​CD47-immunterapi hos mus.

Undersøgelsen, der er publiceret i Journal of Experimental Medicine, antyder, at behandling af kræftpatienter med bifidobakterier (en af ​​de mest almindelige probiotiske bakterier, der kan findes i kroppen hos ​​pattedyr) muligvis kan øge deres respons på CD47-immunterapi.

CD47 er et protein, der udtrykkes på overfladen af ​​mange kræftceller, og hæmning af dette protein kan gøre det muligt for patientens immunsystem at angribe og ødelægge tumoren. Antistoffer, der er målrettet mod CD47, testes i øjeblikket som behandlinger for en lang række kræftformer i flere kliniske forsøg. Undersøgelser med laboratoriemus har hidtil givet blandede resultater. Nogle mus ser ud til at reagere på anti-CD47-behandling, mens andre ikke gør det.

Et team af forskere ledet af Yang-Xin Fu fra University of Texas Southwestern Medical Center og Ralph R. Weichselbaum fra Ludwig Center for Metastasis Research ved University of Chicago fandt i den nye undersøgelse, at responsen på behandling afhænger af typen af bakterier, der lever i dyrenes tarme.

Tumorbærende mus, der normalt reagerer på anti-CD47-behandling, reagerede ikke, hvis deres tarmbakterier blev dræbt af en cocktail med antibiotika. I modsætning hertil blev anti-CD47-behandling effektiv i mus, der normalt ikke reagerer, når disse dyr fik bifidobakterier.

Overraskende fandt forskerne, at bifidobakterier ikke bare ophobes i tarmen, de migrerer også ind i tumorer, hvor de ser ud til at aktivere en immunsignaleringsvej kaldet stimulering af interferongener (STING). Dette resulterer i produktionen af ​​yderligere immunsignalerende molekyler og aktiveringen af ​​immunceller. Når de kombineres med anti-CD47-behandling, kan disse aktiverede immunceller angribe og ødelægge den omgivende tumor.

Ud fra deres fund konkluderer forskerne, at administration af specifikke bakteriearter, eller deres konstruerede afkom, kan være en ny og effektiv strategi til at modulere forskellige immunterapier. Det åbner en ny vej til kliniske undersøgelser af virkningen af ​​bakterier i tumorer og kan hjælpe med at forklare, hvorfor nogle kræftpatienter ikke reagerer på immunterapi, mener forskerne.

Kultur