Regeringens nærhospitaler bliver kulissebyer

- først med nyheder om medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Medicinrådet anbefaler Braftovi plus Mekinist mod modermærkekræft

Medicinrådet har besluttet at anbefale BRAF-hæmmeren Braftovi (encorafenib) i kombination med MEK 1/2-hæmmeren Mektovi (binimetinib) som mulig standardbehandling til patienter med ikke-resektabel eller metastatisk modermærkekræft med BRAF V600-mutation.

Anbegfalingen gælder dog kun kandidater til enten førstelinje- eller andenlinjebehandling med en BRAF-MEK-hæmmer. Anbefalingen trådte i kraft 8. november.

Baggrunden for anbefalingen er, at Medicinrådet vurderer, at der er et rimeligt forhold mellem den kliniske merværdi af Braftovi i kombination med Mektovi og de forventede omkostninger.

Medicinrådet har besluttet at udarbejde en fælles regional behandlingsvejledning for modermærkekræftområdet. Indtil da vurderer rådet, at Braftovi i kombination med Mektovi kan ligestilles med Tafinlar (dabrafenib) i kombination med Mekinist (trametinib) som første- og andenlinjebehandling. Det anbefales, at regionerne vælger det regime, der er forbundet med de laveste omkostninger.

For patienter med modermærkekræft i stadie IV var der, ifølge Medicinrådet, en femårsoverlevelse på cirka 13 procent for alle diagnosticerede med ikke-resektabel melanom i 2012. Prognosen er bedre, hvis der kun er spredning til huden eller til lymfeknuder fjernt fra tumorstedet sammenlignet med spredning til indre organer. Omkring halvdelen af patienter med ikke-resektabel eller metastatisk modermærkekræft har en BRAF V600-mutation.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift