Skip to main content

 

- først med nyheder om medicin

Vizimpro anbefales ikke i første linje til EGFR-muterede lungekræftpatienter

Medicinrådet anbefaler ikke Vizimpro (dacomitinib) som mulig standardbehandling i første linje til patienter med ikke-småcellet lungekræft (NSCLC) og aktiverende Epidermal Growth Factor Receptor (EGFR) mutationer.

Baggrunden for anbefalingen, der blev truffet på et møde i rådet i går, er at Medicinrådet vurderer, at Vizimpro har en negativ værdi sammenlignet med Tagrisso (osimertinib). Evidensens kvalitet vurderes at være meget lav.

Da Vizimpro er vurderet til at give en negativ klinisk merværdi, har Amgros ikke vurderet forholdet mellem de inkrementelle omkostninger og den kliniske merværdi.

Omtrent 4.600 danskere diagnosticeres årligt med lungekræft, heraf har cirka 140 en aktiverende Epidermal EGFR-mutation. Flertallet af disse patienter får progression, og metastaser i centralnervesystemet (CNS) optræder hyppigt. Patienter med uhelbredelig NSCLC med aktiverende EGFR-mutation behandles i dag i første linje med en targeteret (målrettet) behandlingmed et lægemiddel af typen Tyrosin Kinase Inhibitor (TKI), hvor Tagrisso er første valg.

Vizimpro er en andengenerations EGFR-TKI, der virker gennem hæmning af EGFR-signalering. Ved at blokere EGFR mindsker Vizimpro tumors vækst samt spredning. Vizimpro administreres peroralt. Standarddosis er 45 mg én gang dagligt. Behandlingen fortsætter indtil progression eller intolerable bivirkninger.

Kultur