Jøsses, de virker altså, de nye lægemidler

- først med nyheder om medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Tabrecta godkendt mod metastatisk NSCLC med specifikke mutationer

Tabrecta er den første FDA-godkendte terapi til behandling af NSCLC med specifikke mutationer, der fører til MET exon 14-skipping. 

”Tabrecta er den første godkendelse specifikt til behandling af patienter med ikke-småcellet lungekræft, hvis tumorer har mutationer, der fører til, at MET-ekson-14 ’springer over’. Denne patientpopulation har nu en mulighed for en målrettet terapi, som de ikke havde før i dag,” udtaler Richard Pazdur på FDA’s hjemmeside.

Han er læge og direktør for FDA's Oncology Center of Excellence og fungerende direktør for kontoret for onkologiske sygdomme i FDA's Center for Drug Evaluation and Research.   

MET exon 14-skipping anerkendes som en kritisk begivenhed for metastaser af carcinomer. Mutationerne, der fører til MET-ekson 14-skipping, findes hos tre-fire procent af patienter med lungekræft. 

I samme omgang har FDA godkendt et diagnoseværktøj, et assay kaldt F1CDx, som skal hjælpe med at opspore, hvilke patienter der har mutationerne.

"Lungekræft bliver i stigende grad opdelt i flere undergrupper af molekylært definerede populationer med lægemidler, der udvikles til at målrette mod disse specifikke grupper."

Tabrecta er en kinaseinhibitor, der fungerer ved at blokere et nøgleenzym, som resulterer i at hjælpe med at stoppe tumorcellerne i at vokse.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift