Når Magnus Heunicke siger vores - så mener han regeringens

- først med nyheder om medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser


Danmark får nyt videnscenter for hudkræft

Eksperter i hudkræft går sammen i et landsdækkende videncenter for at udvikle nye metoder til forebyggelse, diagnosticering og behandling af hudkræft.

Hudkræft er den hyppigste form for kræft i Danmark med omkring 38.500 nye tilfælde hvert år, og i et nyt videncenter vil eksperterne bl.a. arbejde på at udvikle nye metoder til solbeskyttelse og mere skånsomme diagnostiske metoder og behandlinger til sygdommen.

Der er tale om en offentligt-privat samarbejde mellem Privathospitalet Mølholm, Aalborg Universitet og Bispebjerg Hospital, og centeret får tre adresser i partnernes lokaler i henholdsvis Vejle, Aalborg og København.

Privathospitalet Mølholm har afsat 25 mio. kr. til centeret fordelt over fem år, mens Aalborg Universitet og Bispebjerg Hospital hver bidrager med fire mio. kr. Alle parter lægger også faciliteter og udstyr til.

Leder af centeret er professor på Københavns universitet og overlæge på Bispebjerg Hospital Merete Hædersdal. Hun er i forvejen formand for ’SCIN CAG’, som er et tværfagligt samarbejde om hudkræft under ”Greater Copenhagen”, der omfatter Region Hovedstaden, Region Sjælland, DTU og Københavns Universitet.

Merete Hædersdal skal arbejde tæt sammen med professor ved Aalborg Universitet Peter Bjerring, som også er overlæge på Aalborg Universitetshospital og tilknyttet Privathospitalet Mølholm og med klinikchef på Privathospital Mølholm Flemming Andersen. Flere ph.d.-studerende skal også tilknyttes videncenteret.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift