Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Medicinrådet godkender Fotivda til behandling af nyrekræft

Medicinrådet har besluttet at anbefale Fotivda (tivozanib) som mulig standardbehandling til patienter med lokalavanceret inoperabel eller metastaserende nyrekræft (mRCC), der ikke tidligere har modtaget behandling.

Baggrunden for beslutningen er, at Medicinrådet finder, at der er et rimeligt forhold mellem lægemidlets kliniske merværdi og omkostningerne ved behandling med Fotivda sammenlignet med Sutent (sunitinib) og Votrient (pazopanib), som er dansk standardbehandling.

Medicinrådet anbefaler, at regionerne, under hensyntagen til de godkendte indikationer og de undersøgte patientpopulationer, vælger det lægemiddel, der er forbundet med de laveste omkostninger.

Medicinrådet har tidligere vurderet, at Fotivda til patienter med lokalavanceret inoperabel eller metastaserende nyrekræft (mRCC), der ikke tidligere har modtaget behandling, giver en ikke-dokumenterbar kliniskmerværdi sammenlignet med Sutent og Votrient. Evidensens kvalitet er meget lav.

Fotivda (tivozanib) hæmmer vaskulær endotelial vækstfaktorreceptor (1, 2 og 3), og dermed hæmmes tumorvækst. Fotivda er formuleret som oral kapselbehandling.

Ny DSKO-formand: Uddannelse er hele vores fremtid

Synlighed og uddannelse er nogle af de fokusområder, som afdelingslæge Lotte Engell-Nørregård fra Onkologisk Afdeling, Herlev Hospital, kommer til at have i sin nye rolle som formand for Dansk Selskab for Klinisk Onkologi (DSKO), fortæller hun i dette interview.

Læs mere ...

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift