Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Videncenter for rehabilitering og palliation bliver selvstændigt center på OUH

Ann-Dorthe Zwisler

Det nationale videncenter for Rehabilitering og Palliation, REHPA, er fra 1. januar i år selvstændigt center på Odense Universitetshospital (OUH) med professor Ann-Dorthe Zwisler i spidsen.

Da REHPA i 2015 blev dannet som Danmarks nationale videncenter for Rehabilitering og Palliation, blev centeret organisatorisk etableret som en del af Onkologisk Afdeling R på OUH. Men nu er videncenteret ved årsskiftet etablereret som en selvstændig afdeling på OUH.

”REHPA blev oprindelig tilknyttet Onkologisk Afdeling R på OUH, fordi vi i opstarten primært havde fokus på rehabilitering og palliation til kræftpatienter, og samarbejdet med afdelingen har været en uvurdelig støtte for os. Nu er det en del af den naturlige udvikling, at REHPA bliver et selvstændigt center på OUH, da vi ikke kun arbejder med kræftpatienter, men også patienter med lunge- og hjertekarsygdomme, neurodegenerative sygdomme samt fremskredne infektionssygdomme,” siger videncenterets øverste leder, professor Ann-Dorthe Zwisler, nu afdelingsleder for Videncenteret på OUH, i en pressemeddelelse.

Lægelig direktør på OUH, Kim Brixen, glæder sig til det fortsatte samarbejde:

”OUH er stolte over at have et nationalt videncenter, og den nye organisering som selvstændigt center understøtter den politiske ambition om, at palliation er rettet til alle mennesker med livstruende sygdom. REHPA bidrager både med særlig viden om rehabilitering og palliation, men også med vidensbaseret erfaring med udvikling af det nære sundhedsvæsen, og jeg er glad for at byde Ann-Dorthe Zwisler velkommen som leder af afdelingen,” siger Kim Brixen i en pressemeddelelse.

Ann-Dorthe Zwisler er overlæge og klinisk professor i rehabilitering og palliatio nog har været leder af REPHA siden videncenteret start i 2015. Som en del af stillingen ved REHPA er Ann-Dorthe Zwisler tilknyttet Holbæk Sygehus som kardiolog. Holbæk Sygehus huser REHPA’s regionale kontor i Region Sjælland.

Anne-Dorthe Zwisler er også tilknyttet Statens Institut for Folkesundhed, SDU gennem otte år og formand for Dansk Hjerterehabiliteringsdatabase fra 2013 til 2018.

Hun er født i 1965, gift med Jesper Zwisler, som er kommunaldirektør i Herlev Kommune, har to børn og er bosat i Hvalsø på Sjælland.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift