Måske er tiden inde til at udskifte bemandingen af Medicinrådet

- først med nyheder om medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Raffinering af kræftkirurgi udnævnt som årets fremskridt

American Society of Clinical Oncology (ASCO) udnævner ‘Refinement of Surgical Treatment of Cancer’ som årets fremskridt mod kræft og sætter dermed fokus på fremkomsten af ​​nye systemiske behandlinger, som – kombineret på nye og bedre måder – har ændret kræftkirurgiens rolle væsentligt.

"Det er rimeligt at sige, at kræftbehandling begyndte med kirurgi. Senere opstod andre behandlinger, som systemisk behandling, hvilket ændrede operationens rolle i kræftbehandlingen. ASCO anerkender den måde, systemisk kræftbehandling har forbedret operationens effektivitet, minimeret omfanget af operationer, der kræves for mange patienter, og endda fjernet behovet for operation for nogle patienter,” siger ASCO’s præsident Howard A. Burris i en pressemeddelelse.

Som eksempel giver ASCO fremskridt inden for systemisk behandling af modermærkekræft samt nyre- og prostatakræft, som har medvirket til at ændre rollen af kirurgisk behandling. Ved modermærkekræft gælder det først og fremmest immunterapi og målrettede behandlinger, som ASCO påpeger, allerede nu har ændret praksis, så patienter med lokalt avanceret modermærkekræft i mange tilfælde helt kan undgå operation.

Ved nyrekræft har kirurgisk resektion traditionelt været den primære behandling, ligesom ved mange andre solide tumorer. Resultater fra to randomiserede kontrollerede forsøg har dog givet bevis for målrettede terapibaserede tilgange, der kan eliminere behovet for kirurgi i denne type kræft, påpeger ASCO.

Rapporten Clinical Cancer Advances 2020 identificerer ikke kun de store fremskridt i det forløbne år, men fremhæver også områder med de mest lovende fremskridt på områder med uopfyldte behov og forskningsmuligheder inden for kræftbehandling.

Andre forskningssucceser, der fremhæves i rapporten, inkluderer fremskridt inden for kræftforebyggelse, biomarkør-drevet behandling og terapi-kombinationer, der tyder på, at overlevelse kan udvides uden at øge mængden af bivirkninger.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift