Måske er tiden inde til at udskifte bemandingen af Medicinrådet

- først med nyheder om medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Anbefaling om forebyggelse af skeletrelaterede hændelser

Medicinrådet har godkendt en ny lægemiddelrekommandation for forebyggelse af skeletrelaterede hændelser hos patienter med knoglemetastaser ved solide tumorer. Anbefalingen træder i kraft 1. april 2020.

Lægemiddelrekommandationen, som blev godkendt på et møde 19. februar, gælder hhv. brystkræft og lungekræft plus prostatakræft. Rekommandation er opdateret på grund af et nyt Amgros-udbud og indebærer, at Ibandronat ”Stada” erstatter Bondronat (ibrandonsyre) som førstevalg ved peroral antineoplastisk behandling af brystkræft.

Både prostata- og lungekræftpatienter i peroral antineoplastisk behandling og patienter i parenteral antineoplastisk behandling, patienter med dyspeptiske gener og patienter, som ikke kan faste, skal fortsat tilbydes Zoledronsyre ”Fresenius Kabi” i.v. og Xgeva s.c.

Den første (RADS-) rekommandation for området blev offentliggjort i juni 2013. I december 2018 blev rekommandation opdateret på grund af nyt Amgros-udbud gældende per 1. januar 2019. Her blev det vedtaget, at Zoledronsyre ”Fresenius Kabi” erstattede Zoledronsyre ”Hospira” som førstevalg ved i.v. (15 min) til brystkræft og i.v. til prostata- og lungekræft. Pamifos erstattede Pamidronatdinatrium ”Hospira” ved i.v. (90 min) til brystkræft. Clodronsyre udgik i december 2017 og blev derfor fjernet som andet valg ved p.o. til brystkræft.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift