Jøsses, de virker altså, de nye lægemidler

- først med nyheder om medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Almindelig årsag til kræft kan være et nyt mål for medicin

Den genomiske ustabilitet, som proteinet APOBEC3A medfører i form af DNA-skader og medfølgende kræft, kan også afsløre en hidtil ukendt sårbarhed i kræftceller.

Det mener forskere fra University of California efter at have udviklet et assay til måling af ​​APOBEC3As RNA-redigeringsaktivitet i kræftceller.

I kræftceller er ekspressionen af ​​proteinet APOBEC3A en af ​​de mest almindelige kilder til DNA-skade og mutationer. Udover at mutationer forårsaget af disse bestemte proteiner i kræftceller bidrager til tumorudvikling, forårsager de også brud på DNA'et, som giver en mulighed for ny kræftbehandling.

"Målretning af kræftceller med høje niveauer af APOBEC3A-proteinaktiviteter og forstyrre den DNA-skaderespons kan være nøglen til mere effektiv kræftbehandling," siger Remi Buisson, der er seniorforsker og adjunkt ved Institut for Biologisk Kemi ved UCI School of Medicine.

"For at udnytte kræftcellernes sårbarhed er det imidlertid vigtigt først kvantitativt at måle proteinets aktivitet i tumorer."

Da APOBEC3A er vanskeligt at kvantificere i tumorer, var det vigtigt at udvikle et meget følsomt assay til måling af aktivitet. Ved hjælp af hotspot RNA-mutationer, identificeret ud fra APOBEC3A-positive tumorer, udviklede teamet et assay ved hjælp af dråbe digital PCR og demonstrerede dets anvendelighed på kliniske prøver fra kræftpatienter.

"Vores undersøgelse præsenterer en ny strategi til at følge dysreguleringen af ​​APOBEC3A i tumorer, hvilket giver muligheder for at undersøge APOBEC3As rolle i tumorudvikling og målrette mod den APOBEC3A-inducerede sårbarhed i terapi," siger Buisson, der har fået resuktaterne offentliggjort i Nature Communications.

"Vi forventer, at RNA-mutationsbaseret APOBEC3A-analyse markant fremmer vores forståelse af proteinets funktion i tumorigenese og giver os mulighed for mere effektivt at udnytte de sårbarheder, det skaber i kræftterapi."

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift