Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Første patient behandlet med vaccine mod tarm- og bugspytkirtelkræft

Den første patient har modtaget behandling i et klinisk studie, som afprøver den målrettede kræftvaccine CV301 plus PD-L1-hæmmeren Imfinzi (durvalumab) i kombination med vedligeholdelseskemoterapi hos patienter med metastatisk kolorektalkræft eller kræft i bugspytkirtlen.

CV301 retter sig mod de tumorassocierede antigener CEA og MUC1, som overudtrykkes på flere faste tumorer, blandt andet ved kolorektal- og bugspytkirtelkræft. Prækliniske data har vist, at vaccination resulterede i induktion af tumorspecifikke T-celler, der infiltrerede tumoren, hvilket resulterede i opregulering af PD-L1 på tumorceller.

Opreguleringen af ​​PD-L1 er en markør, der indikerer, at tumoren er under angreb fra T-celler, hvilket giver mulighed for et større respons hos patienter, der ellers ikke kunne drage fordel af behandling med en checkpoint-hæmmer alene.

CV301 administreres på en innovativ måde, der er designet til at generere en potent og holdbar T-cellerespons. Patienterne får et forstærket ’primer-regime’ for det stærkt dæmpede, ikke-replikerende vacciniavirus MVA-BN-CV301 i fire forskellige injektionssteder på dag 1 og 29 efterfulgt af boostere af det rekombinante fowlpoxvirus FPV-CV301 ved aftagende intervaller i løbet af behandlingen med Imfinzi og vedligeholdelseskemoterapi.

Forsøget vil starte med en indledende undersøgelse for at bestemme kombinationens sikkerhed og tolerance samt den anbefalede fase II-dosis af Imfinzi i kombination med CV301 og vedligeholdelseskemoterapi. Fase II-delen af ​​undersøgelsen består af to parallelle forsøg, der registrerer op til 26 patienter med metastatisk sygdom for hver sygdomstilstand. Det primære endepunkt for begge arme i undersøgelsen vil være progressionsfri overlevelse (PFS) med flere sekundære endepunkter, herunder objektiv responsrate (ORR), samlet overlevelse (OS) og sygdomskontrolrate (DCR).

Forsøget ledes af Michael Pishvaian fra Department of Hematology / Oncology på Lombardi Comprehensive Cancer Center ved Georgetown University Medical Center i Washington, USA, med materiel støtte fra Bavarian Nordic og AstraZeneca. Det kliniske forsøg udføres på flere andre amerikanske topkræftcentre, herunder Mayo Clinic, Indiana University og Emory University.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift