Medicinrådet blæser på det 4. princip

- først med nyheder om medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

ASCO afprøver analyseværktøj for at øge mangfoldigheden i kliniske studier

Et nyt analyseværktøj skal hjælpe med at fjerne bias i rekrutteringen af forsøgsdeltagere til kliniske forsøg i håb om at få mere mangfoldige og repræsentative patientpopulationer. 

Initiativet er et samarbejde mellem American Society of Clinical Oncology (ASCO) og Association of Community Cancer Centers (ACCC), USA. 

Målet er at etablere evidensbaserede praktiske strategier og løsninger, der hjælper med at øge deltagelse af historisk underrepræsenterede ’racer’ og etniciteter i kliniske studier, skriver ASCO.

”At give patienterne alle muligheder for pleje og behandling giver dem mulighed for hele deres kræftbehandling og hjælper med at holde dem fuldt informeret om deres helbred. En øget mangfoldighed af forsøgsdeltagere forbedrer desuden anvendeligheden af ​​resultaterne af det kliniske forsøg blandt forskellige populationer,” siger ASCO’s præsident Lori J. Pierce på ASCO’s hjemmeside. 

ASCO og ACCC rekrutterer i øjeblikket over 40 onkologiske forskningscentre til at være en del af pilotprojektet og teste de to elementer, der er i initiativet lige nu: Et forskningscenter-vurderingsværktøj og et træningsprogram for bias.

Den indledende fase vil fokusere på deltagelse for patienter, der er sorte og/eller latinamerikanske.

Vurderingsværktøjet vurderer hovedsageligt forskningsstedets strukturelle og proceduremæssige faktorer, der kan påvirke patientscreening og -deltagelse. Træningsprogrammet vil være et pensumbaseret program kombineret med interventionelle øvelser designet til at indskrive patienter.

Pilotprojektet vil omfatte en blanding af små og store forskningssteder fra forskellige regioner i hele USA. Deltagende forskningssteder vil blive tilbudt et stipendium for fuldstændig deltagelse.  

"Der er brug for mere evidens for at identificere faktorer, der bidrager til lave kliniske studier og tilmeldingsfrekvenser for mennesker med kræft, især dem fra underrepræsenterede racer og etniske dele af samfundet," siger Lori J. Pierce og udtaler: 

"Vi udvikler ressourcer til at understøtte praksis, der ønsker at forbedre deres screening og tilmelding, og disse to pilotundersøgelser vil give os mulighed for at indsamle de første vigtige fund for at tackle dette problem."

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift