Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Ny model forudsiger kræftcellers reaktion på kemo

En ny tumormodel har vist sig at forudsige, hvordan visse typer af kræftceller reagerer forskelligt på kemoterapimidlet doxorubicin.

Resultaterne er publiceret i Molecular Pharmaceutics.

Den nye tumor-modelleringsplatform, kaldet et tumor-mikromiljø-on-chip (T-MOC), er baseret på eksperimentelle data og kan anvendes til at visualisere og kvantificere, hvordan forskellige typer af kræftceller reagerer på doxorubicin.

Tre typer af humane brystcancercellelinjer blev dyrket på T-MOC-platformen, og deres lægemiddelrespons og modstandsdygtighed over for doxorubicin blev karakteriseret ved tidsforskudt fluoresens-mikroskopi.

Resultaterne viste blandt andet, at nogle celletyper optager stoffer hurtigere end andre.

Forskerne håber, at modellen i sidste ende kan være en komponent i målrettet behandling ved, at en patients tumorceller kan studeres ved hjælp af et T-MOC-system, og der herudfra kan bestemmes den korrekte medicin og dosering, før behandlingen begyndes.

Forskere kortlægger proteinnetværk bag tumorvækst i lungerne

Forskere fra Københavns Universitet har som de første i verden kortlagt de netværk af proteiner, der kontrollerer de signalveje, som kræftceller bruger til at sprede sig i lungevævet. Studiet skal bruges til at forbedre eksisterende kræftbehandling og udvikle nye lægemidler.

Læs mere ...

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift