Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Flere med spiserørskræft overlever hvis de gennemgår HMIO

ESMO2017: Det går patienter, der kræver kirurgisk behandling af kræft i spiserøret, bedre, hvis de har gennemgået en såkaldt HMIO (hybrid minimally invasive oesophagectomy), end med, hvis de har fået en OO (open oesophagectomy).

Det viser langtidsresultaterne af fase III-studiet MIRO, der blev præsenteret på ESMO-mødet fredag.

MIRO havde deltagelse af 207 voksne patienter fra 13 centre med kræft i midten af spiserøret eller i den nedre tredjedel af spiserøret. Patienterne blev randomiseret til at undergå enten HMIO eller OO.

Efter 30 dage forekom postoperativ dødelighed hos signifikant færre patienter i HMIO-gruppen sammenlignet med OO-gruppen. 35,9 procent af patienterne i HMIO-gruppen døde, mens det gjaldt 64,4 procent af patienterne i OO-gruppen. Efter tre år var der også en tendens i HMIO-gruppen til en forbedret samlet overlevelse (67 procent mod 55 procent) og progressionsfri overlevelse (57 procent mod 48 procent).

Professor Ulrich Güller fra Kantonsspital St. Gallen, Schweiz, mener, at HMIO bør bliver ny standardprocedure for patienter med kræft i midten og i den nedre del af spiserøret.

”Det er et ekstremt vigtigt, veludformet og veludført studie, der viser, at HMIO er en onkologisk forsvarlig procedure, der signifikant reducerer postoperativ morbiditet. Baseret på disse resultater bør HMIO blive den nye standard operative procedure for patienter med midt og nedre spiserørskræft,” siger han i en pressemeddelelse.

Tags: ESMO2017

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift