Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
Laurence Zitvogel modtager den nye ESMO Award for Immuno-Oncology. Privatfoto

ESMO uddeler immunterapi-pris

Euopean Society of Medical Oncology (ESMO) har besluttet, at den nyetablerede ’ESMO Award for Immuno-Oncology’ går til professor Laurence Zitvogel for hendes innovative og internationalt anerkendte præstationer på området.

”Professor Zitvogel's opdagelser inden for immuno-onkologi har tjent som grundlag for vigtige fremskridt og vores forståelse af fundamentet for kræftimmunologi. Ved at belønne hende med ’ESMO Award for Immuno-Oncology’ anerkender vi hendes fremtrædende og banebrydende rolle på området,” siger Christoph Zielinski, på vegne af ESMO-stipendiet og prisudvalget, i en pressemeddelelse.

Laurence Zitvogel er professor i immunobiologi ved universitetet i Paris XI Medical School og videnskabelig direktør ved Institut for Immuno-Onkologi, Gustave Roussy Cancer Center, Villejuif, Frankrig. Hun er også direktør for U1015 INSERM Tumor Immunology og Immunotherapy Laboratory hos INSERM og meddirektør for Centre for Clinical Investigation in Biotherapies of Cancer, INSERM.

Laurence Zitvogel har dedikeret sin karriere til at fremme kræftimmunologi og immunterapi. Hun er en dedikeret underviser, der har ledet mange postdoktorale arbejder. Hun er forfatter eller medforfatter på over 350 publikationer. Hun er også chefredaktør og grundlægger af en af ​​de første tidsskrifter i immun-onkologi, OncoImmunology.

Laurence Zitvogels nuværende forskning falder ind i tre hovedkategorier: Undersøgelse af virkningsmekanismerne for immune check point-hæmmere og søge at forudsige respons på immunmodulatorer, definering af rollen af ​​tarmmikrobiomet i kræftimmunovervågning samt dechifrering af de molekylære mekanismer ved immunogen celledød.

ESMO Award for Immuno-Oncology blev skabt i år til at hædre den europæiske pioner inden for kræftforskning inden for immunologi, grundlægger og første formand for ESMO, professor Georges Mathé. Prisen vil blive overrakt under ESMO’s Immuno-Oncology Congress 2017, der finder sted i Genève den 7.-10. december 2017.